Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Anastase si Nicolaescu se cearta de la bugetul Camerei

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, ca s-a ajuns la un acord la nivelul grupurilor parlamentare cu privire la bugetul Camerei, aratand ca exista o crestere a cheltuielilor cu salariile, dar si economii la achizitii sau deplasari in strainatate.

"In ceea ce priveste bugetul exista, in momentul de fata, un acord la nivelul tuturor liderilor pe constructia bugetara. Avem o crestere la capitolele care vizeaza in mod special cresterea numarului de parlamentari bugetari, ai europarlamentarilor, dar si niste cresteri ale salariilor care au intervenit in octombrie anul trecut si sunt bugetate pentru 12 luni", a spus Anastase la finalul intalnirii Comitetului liderilor din Camera Deputatilor.

Presedintele Camerei a aratat ca s-au diminuat in schimb toate cheltuielile care nu tin de legislatia in vigoare. "In ceea ce ma priveste, am scazut fondul presedintelui, cel care este la dispozitia mea. Se mentin aceleasi puncte de vedere referitoare la scaderea numarului de achizitii, practic, nu exista achizitii de masini pentru Biroul Permanent. Toate lucrurile pe care am putut sa le diminuam si care nu tin de legislatie in vigoare am facut-o, de aceea cred ca am reunit pana la urma si sustinerea liderilor politici", a spus Anastase. Liderul Camerei a aratat ca s-au redus cheltuielile si in privinta deplasarilor in strainatate.

Pe de alta parte Camera Deputatilor continua niste proiecte initiate de vechea conducere, un studio de televiziune care este dotat deja in proportie de 70%, potrivit Robertei Anastase, precum si dotarea Comisiilor cu aparatuta de inregistrare, pentru transparentizarea activitatii. "Fostul presedinte a initiat in cadrul procedurilor de transparentizare a activitatii Comisiilor si dotarea lor cu aparate pentru inregistrarea desfasurarii sedintelor si votul electornic. La solicitarea mea a fost inclus in buget continuarea acestui proiect", a mentionat Anastase.

De asemenea, bugetul pe 2009 include si fonduri pentru programele dezvoltate in parteneriat cu organizatiile non-guvernamentale. Anastase a explicat ca modificarile stabilite pe buget sunt de nuanta, fondul ramanand neschimbat.

Pe de alta parte, viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolaescu, a spus ca problema bugetului trebuia sa fie tratata cu mai multa responsabilitate. "Din punctul meu de vedere nu s-a discutat nimic, doar s-a precizat ca dupa discutiile care au fost ieri ramane bugetul la aceeasi formula, la acelasi nivel si ca se va prezenta pentru aprobare Biroului Permanent al Camerei in sedinta de luni. Din punctul meu de vedere nu s-a facut niciun pas inainte, nu s-a dorit transparenta, si sigur, micile clarificari care s-au facut pe anumite sume, pe anumite domenii de investitii duc la o oarecare transparenta, dar nu este suficient pentru ceea ce este necesar acum", a sustinut Nicolaescu.

Proiectul de buget urmeaza a fi supus aprobarii Biroului Permanent al Camerei Deputatilor in sedinta de luni.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat miercurea trecuta ca bugetul acestei camere va fi unul de "criza" si ca, in cadrul conducerii acestui for, se va lua in considerare construirea unui hotel pentru parlamentari.

"Bugetul Camerei va fi supus dezbaterii Biroului Permanent. Am solicitat ca acest buget sa fie un buget legat de criza economica, construit cu bun simt, din care sa lipseasca investitiile legate de achizitionarea masinilor, tot ceea ce tine de mobila. Mi-am redus fondul presedintelui la capitolul premii si retributii financiare si in schimb pastrez componenta de actiuni umanitare", a afirmat Anastase.

"Practic nu mai exista investitii legate de masini, nu mai avem achizitii. A crescut numarul de parlamentari, trebuie sa bugetam si cei 35 de europarlamentari de data aceasta, dar, per ansamblu, am redus de la toate capitolele care inseamna investitii", a mai afirmat ea, anuntand ca cifrele vor fi prezentate dupa Biroul Permanent al Camerei, de joi.

Anastase s-a referit si la situatia chiriilor parlamentarilor, ea precizand ca exista trei proiecte in acest moment in dezbatere, urmand a fi analizate impreuna.

"In acelasi timp, am o propunere din partea Secretarului General de a reanaliza si a face un studiu de fezabilitate asupra oportunitatii construirii unui hotel pe terenul care este disponibil al Camerei Deputatilor si in acest fel chiriile sa fie total eliminate. Pentru ca am vazut din analizele pe care dvs le-ati prezentat public, exista parlamentari care legal nu au domiciliul in Bucuresti, dar au in Mogosoaia sau pe teritoriul Sectorului Agricol Ilfov (sic!) si atunci am intra in niste dezbateri de genul de la cati kilometri ca si distanta fata de locuinta lor li se dau chirii.

Poate cel mai bine ar fi ca ele sa fie scoase in totalitate, dar oferindu-se parlamentarilor posibilitatea de a locui in Bucuresti. Daca nu doresc s-o faca intr-un hotel al Parlamentului, atunci isi asuma singuri responsabilitatea financiara", a precizat ea.

Publicat Miercuri, 28 Ianuarie 2009 - 16:27
Cuvinte cheie: Eugen, Nicolaescu, Roberta, Anastase, Camera, Deputatilor, buget | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours