Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Anastase: Fara achizitii de masini si mobila la Camera Deputatilor

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat miercuri ca bugetul acestei camere va fi unul de "criza" si ca, in cadrul conducerii acestui for, se va lua in considerare construirea unui hotel pentru parlamentari. "Bugetul Camerei va fi supus dezbaterii Biroului Permanent. Am solicitat ca acest buget sa fie un buget legat de criza economica, construit cu bun simt, din care sa lipseasca investitiile legate de achizitionarea masinilor, tot ceea ce tine de mobila. Mi-am redus fondul presedintelui la capitolul premii si retributii financiare si in schimb pastrez componenta de actiuni umanitare", a afirmat Anastase.

"Practic nu mai exista investitii legate de masini, nu mai avem achizitii. A crescut numarul de parlamentari, trebuie sa bugetam si cei 35 de europarlamentari de data aceasta, dar, per ansamblu, am redus de la toate capitolele care inseamna investitii", a mai afirmat ea, anuntand ca cifrele vor fi prezentate dupa Biroul Permanent al Camerei, de joi. 

Anastase s-a referit si la situatia chiriilor parlamentarilor, ea precizand ca exista trei proiecte in acest moment in dezbatere, urmand a fi analizate impreuna. "In acelasi timp, am o propunere din partea Secretarului General de a reanaliza si a face un studiu de fezabilitate asupra oportunitatii construirii unui hotel pe terenul care este disponibil al Camerei Deputatilor si in acest fel chiriile sa fie total eliminate.

Pentru ca am vazut din analizele pe care dvs le-ati prezentat public, exista parlamentari care legal nu au domiciliul in Bucuresti, dar au in Mogosoaia sau pe teritoriul Sectorului Agricol Ilfov si atunci am intra in niste dezbateri de genul de la cati kilometri ca si distanta fata de locuinta lor li se dau chirii. Poate cel mai bine ar fi ca ele sa fie scoase in totalitate, dar oferindu-se parlamentarilor posibilitatea de a locui in Bucuresti. Daca nu doresc s-o faca intr-un hotel al Parlamentului, atunci isi asuma singuri responsabilitatea financiara", a precizat ea.

Publicat Miercuri, 21 Ianuarie 2009 - 15:29
Cuvinte cheie: Roberta, Anastase, presedinte, Camera, Deputatilor, parlamentari, buget, austeritate, cheltuieli | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours