Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

17 senatori vor cumula demnitatea de alesi cu functii publice sau profesii liberale

Comisia juridica a Senatului a analizat , in cadrul sedintei de marti, o serie de posibile incompatibilitati ale unor colegi senatori, stabilind ca unii alesi pot sa ocupe, in continuare si functii publice platite de la buget sau sa desfasoare anumite profesii.

Senatorii juristi au reglementat situatia a 17 colegi, care au solicitat un aviz cu privire la posibilitatea cumulului acestei demnitati cu alte functii. Comisia a stabilit ca liberalul Mircea Diaconu poate ramane director al Teatrului Nottara. De asemenea, senatorul PNL Liviu Campanu poate profesa ca medic, Dan Voiculescu (PSD+PC) isi poate continua activitatea ca profesor universitar la ASE Bucuresti, iar Dan Sova (PSD+PC), Ioan Mang (PSD+PC) si Serban Valeca (PSD+PC) ca profesori universitari.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda si cel al PD-L, Florin-Mircea Andrei, pot profesa ca si avocati. In plus, o serie de senatori au cerut Comisiei sa le dea un aviz pentru cumulul cu functia de profesor.

Juristii au stabilit ca nu exista incompatibilitati pentru Ioan Chelaru (PSD) - profesor la Universitatea Hyperion, Tudor Udristoiu (PD-L) - profesor universitar, sef de sectie la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, Gheorghe David (PD-L) - profesor universitar la Facultatea de Agricultura Timisoara. De asemenea, senatorul PNL Paul Ichim poate conduce o sectie a Spitalului Clinic de Urgenta Sf. Apostol Andrei din Galati, iar liberalul Liviu Titus Pasca poate fi in continuare medic de familie.

In plus, senatorul PD-L Viorel Badea poate ramane vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrii Bucuresti, senatorul PSD Doina Silistru – cercetator stiintific principal la Statiunea de Cercetare pentru Cultura Pajistilor din Vaslui, senatorul PD-L Iulian Urban – consilier juridic la Agentia de Colectare Debite Urban si Asociatii, iar Radu Feldman Alexandru (PNL) - angajat al Camerei de Comerti si Industrie a Romaniei.

Pe de alta parte, Comisia juridica a Senatului a primit instiintare ca Gyerko Laszlo (UDMR) a renuntat la functia de vicepresedinte al AVAS, Lazar Constantin (PSD+PC) la cea de primar al localitatii Strunga, din judetul Iasi, iar Gabriel Mutu (PD-L) si Ovidiu Marian (PD-L) la cele de consilieri locali.

Potrivit Statutului parlamentarilor, calitatea de deputat sau de senator este incompatibila cu exercitarea oricarei functii publice de autoritate, cu exceptia celei de membru al Guvernului, precum si cu functiile de presedinte, vicepresedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor la societati comerciale, inclusiv la banci ori la alte institutii de credit, la societati de asigurare si la cele financiare, precum si in institutii publice.

Publicat Marti, 27 Ianuarie 2009 - 13:59
Cuvinte cheie: senatori, cumul, functii | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours