Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Victorel Lupu, investit prefect de Iasi

Presedintele PSD, Mircea Geoana, vicepremierul Dan Nica si alti patru ministri PSD au participat, vineri, la investirea in functie a prefectului de Iasi Victorel Lupu, acesta fiind desemnat temporar in acest post joi, printr-o decizie a Guvernului.

"Asumarea demnitatii publice o fac in deplina cunostinta de cauza si va asigur ca voi reprezenta Guvernul cu loialitate. Imi propun o colaborare corecta si onesta cu toate autoritatile locale din judetul Iasi, indiferent de coloratura politica. (...) As dori sa mai precizez faptul ca procesul de descentralizare ar trebui accelerat", a spus Victorel Lupu.

Desi initial nu era programat un discurs al lui Mircea Geoana, seful Senatului a tinut sa faca unele precizari asupra prioritatilor din urmatoarea perioada ale statului roman. In alocutiunea sa, Geoana a subliniat necesitatea descentralizarii, modernizarii si regandirii statului.

"La 150 de ani de la Unirea Principatelor, reconstructia statului roman este la rascruce. In lume, statul e reconstruit de la Obama in America pana la Sarkozy in Franta si pana aici la noi. Vreau sa va asigur ca alaturi de colegii din PSD si PDL vom lansa un proiect ambitios de descentralizare si avem obligatia de a transforma din temelii statul roman. Vom asista, in urmatoarea perioada, la un proces de modernizare fara precedent", a sustinut Mircea Geoana.

Noul prefect de Iasi, Victorel Lupu, este de profesie economist si a lucrat in cadrul finantelor de stat timp de 17 ani, iar in perioada 1969-1985 a ocupat diverse functii, inclusiv de conducere, in cadrul regiei de transport in comun a Iasului. De asemenea, a lucrat timp de patru ani ca director economic al regiei de apa a judetului Iasi.

Guvernul a modificat legislatia, in sedinta de joi, astfel incat inaltii functionari publici - categorie din care fac parte prefectii, subprefectii, secretarii generali din Guvern si ministere si inspectorii guvernamentali - sa poata fi schimbati si in 2009 prin invocarea principiului mobilitatii in functie.

In privinta prefectului de Iasi, Marius Bodea, Guvernul a decis incetarea exercitarii temporare a functiei de prefect. Guvernul Tariceanu l-a numit Bodea in decembrie prefect de Iasi, temporar, pana la incetarea suspendarii din functie a titularului postului, Radu Prisacaru.

Publicat Vineri, 23 Ianuarie 2009 - 14:31
Cuvinte cheie: Victorel, Lupu, prefect, Iasi | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours