Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

UE ar putea taia din fondurile pentru Romania

Parlamentarii europeni cer Comisiei Europene, pana la 15 iulie, un raport special privind gestiunea si controlul fondurilor acordate tarii noastre, declarandu-se profund ingrijorati de inghetarea a 200 milioane euro din fondurile agricole destinate  Romaniei, se arata intr-un raport privind exercitiul bugetar, votat in plenul de la Strasbourg.

PE "cere Comisiei, in lumina regreselor in domeniul luptei anticoruptie, sa redacteze un raport special privind gestiunea si controlul fondurilor UE in Romania si asupra progreselor facute in lupta anticoruptie pana la 15 iulie 2009", informeaza Newsin.

Potrivit europarlamentarilor, lipsa unor sisteme de control sigure pericliteaza banii contribuabilului european. Politicienii cer "toleranta zero in cazurile de utilizare incorecta a fondurilor, fraude si coruptie", cazuri in care Comisia trebuie sa "recupereze de urgenta banii".

Legislativul european ridica semne de intrebare si in ceea ce priveste mecanismul de cooperare si verificare prin care este monitorizata reforma justitiei si lupta anticoruptie din Romania si Bulgaria, atragand atentia ca eforturile directiilor care se ocupa de acest dosar sub conducerea Secretariatului General al Comisiei sunt "inadecvate", asteptand o mai buna coordonare si o includere sistematica a tuturor evaluarilor CE, precum si includerea unor "criterii care sa cuantifice progresele".

Citeste si:

Intrarea Romaniei in UE, facilitata de "minciunile" Comisiei?

Publicat Joi, 23 Aprilie 2009 - 19:22
Cuvinte cheie: coruptie, agricultura, fonduri, parlament, sanctiune | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours