Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

UDMR ar putea avea un post de subprefect in Covasna

Presedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, sustine ca o colaborare la nivel local este normal sa existe si cu UDMR, care detine puterea in administratia judetului, si considera ca maghiarii ar putea detine un post de subprefect, transmite corespondentul NewsIn.

In ce priveste Prefectura, deputatul Horia Grama a declarat ca fi normal ca in judet sa existe un subprefect de etnie maghiara, dar la fel de normala ar fi si prezenta unui vicepresedinte roman la Consiliul Judetean sau un viceprimar roman la Primarie, discutii care ar putea interveni in raport cu UDMR, la nivel local. De asemenea, in legatura cu societatile deconcentrate, liderul social-democrat a afirmat ca vor incerca sa promoveze peste tot profesionisti, iar persoanele care merita ar putea ramane in functii si vor analiza cu responsabilitate aceasta problema.

“Ar fi normal ca un subprefect sa fie maghiar, dar la fel de normal ar fi si sa fie un vicepresedinte roman la Consiliul Judetean, sau un viceprimar”, a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, Horia Grama.

In judetul Covasna, partidul care va propune prefect este PSD, iar in aceste conditii unul sau doi subprefecti ar urma sa-i propuna PD-L, dar presedintele PSD a precizat ca vor vedea care sunt evolutiile viitoare si cum vor decurge lucrurile.

Inca din campania electorala, Grama a insistat ca prefectul judetului Covasna trebuie sa fie roman, pentru a echilibra astfel o scena dominata de UDMR in acest judet, iar pe de alta parte liderii UDMR Covasna au subliniat ca si in Covasna si in Harghita prefectii trebuie sa fie maghiari, proportional cu raportul etnic.

Propunerea PSD Covasna pentru prefect se pare ca va fi actualul subprefect al Bucurestiului, Codrin Munteanu, fost director juridic al Prefecturii Covasna si care cu putin timp inainte de a pleca la Bucuresti a castigat un post de subprefect in acest judet.

Liderii PSD si PD-L Covasna au avut, luni, o prima intalnire privind conlucrarea locala, insa oficial nu au avut deocamdata nicio intrevedere si urmeaza sa incheie un protocol de colaborare, care sa respecte si anumite linii stabilite de la nivel central.

In ceea ce priveste PD-L Covasna, presedintele Gheorghe Baciu a declarat corespondentului NewsIn ca vor avea cu UDMR discutii privind bunul mers al lucrurilor si al ambelor formatiuni, iar in privinta posturilor de subprefect cel care poate discuta este PD-L, nu PSD.

Publicat Miercuri, 7 Ianuarie 2009 - 13:31
Cuvinte cheie: UDMR, PSD, PD-L, Covasna, prefect | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours