Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Trei candidati si-au depus dosarele pentru functia de director general al APIA

Pentru functia de director general in cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si-au depus candidatura euroconsilierul in Ministerul Agriculturii in perioada 2003-2006, Daniel Constantin, Schiopu Adelina Georgiana si Raducanu Florentina, inginer agronom si seful colectivului de biotehnologie din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Agricola (INCDA) Fundulea.

Schiopu Adelina Georgiana a mai concurat si pentru postul de director general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) pierzand in fata contracandidatului sau Vadan Mihai Gavril, potrivit Newsin.

Cei trei candidati vor sustine proba scrisa din cadrul concursului pe data de 25 martie si interviul pe 27 martie.

Postul de director general al APIA este ocupat, in prezent, temporar de fost directorul sucursalei din Harghita a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Melinda Kerekes, dupa ce ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ilie Sarbu, a demis in data de 19 martie, 60 de directori din conducerea APIA, din cauza intarzierii acordarii platilor pe suprafata din fonduri europene aferente anului 2008.

Subventiile restante se ridica la peste un miliard de euro.

Potrivit datelor furnizate de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, masurile de sprijin pe suprafata aferente campaniei 2008 includ platile unice pe suprafata (SAPS), precum si schemele de plata pentru culturi energetice si pentru zahar, platile tranzitorii pentru tomatele destinate procesarii. Toate acestea sunt finantate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), pentru 2008 suma ridicandu-se la circa 538 milioane euro.
Publicat Marti, 24 Martie 2009 - 16:02
Cuvinte cheie: apia, agricultura | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours