Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Transparency cere transparenta in numirea sefului DNA

Transparency International Romania apreciaza ca necesara numirea unui procuror sef la conducerea DNA in conditii de maxima transparenta, atat cu privire la analiza activitatii de pana acum a Directiei, cat si cu privire la criteriile de numire, se arata intr-un comunicat remis miercuri.

Potrivit comunicatului, Transparency International Romania considera drept fireasca aducerea la cunostinta publica a criteriilor si profilului persoanei avute in vedere in desemnarea procurorului sef care va fi numit la conducerea Directiei Natioanle Anticoruptie, precum si a obiectivelor individuale si manageriale puse in sarcina acestuia.

Totodata, TI considera ca, in absenta aplicarii principiului transparentei in ceea ce priveste realizarea unei analize a activitatii Directiei Nationale Anticoruptie, "orice asemenea examinare este susceptibila de existenta unor concluzii prestabilite referitor la desfasurarea eficienta a activitatii acestei institutii".

Prin urmare, Transparency International Romania cere expunerea publica a criteriilor pe care se bazeaza analiza activitatii Directiei atat in ultimele 6 luni de conducere interimara, cat si pe perioada de 3 ani a mandatului expirat in 12 august 2008, precum si indicatorii pe care ii are in vedere ministrul Justitiei pentru a determina eficienta demersurilor institutiei, expunere din care sa rezulte daca DNA si-a indeplinit indatoririle si misiunea propusa.

Transparency International Romania apreciaza ca numai in conditii de integritate si transparenta maxima, DNA isi poate indeplini misiunea institutionala de lupta impotriva coruptiei.

Organizatia reminteste ca a solicitat CSM si Ministerului Justitiei sa elaboreze un model "national" de evaluare a activitatii manageriale pentru conducerea instantelor si parchetelor, care sa se bazeze pe un set de standarde discutate in prealabil cu toate partile interesate. "Un asemenea sistem de analiza transparent, predictibil si comprehensiv ar fi evitat dezbaterea politizata pe marginea numirilor din cadrul Ministerului Public", se mai arata in comunicat.

Ministrul justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, miercuri,21 ianuarie, ca cel mai probabil Daniel Morar va fi propunerea sa pentru sefia DNA, precizand ca  va face o noua propunere pentru functia de procuror sef al DNA in maximum doua saptamani. Predoiu a spus ca a sosit timpul sa fie numiti oameni cu mandat intreg.

Publicat Miercuri, 28 Ianuarie 2009 - 14:03
Cuvinte cheie: Transparency, International, Romania, DNA, Daniel, Morar, procuror | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours