Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Stolojan: Guvernul poate pastra cota unica dupa negocierile cu FMI daca mareste baza de impozitare

Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat ca Executivul ar putea mentine cota unica de impozitare daca se va reusi cresterea bazei de impozitare si o reducere suplimentara a cheltuielilor.

"Pastrarea cotei unice de impozitare si mentinerea actualului nivel al taxei pe valoarea adaugata depinde de cresterea sau de descresterea economica pe care o vom avea. Una este sa ai crestere, alta este sa ai descrestere. Acest lucru influenteaza si deficitul bugetar, daca-l mai marim sau nu. Mai intai trebuie sa convenim cu Fondul acesti indici de la care plecam", a declarat Stolojan, citat de Newsin.
 
Fostul premier a apreciat ca actualul Guvern poate mentine cota unica in urma negocierilor cu Fondul Monetar International daca poate reusi cresterea bazei de impozitare, care sa asigure venituri suplimentare la buget, precum si daca identifica locuri de unde pot fi reduse cheltuielile.

Stolojan a spus ca mentinerea cotei unice este strans legata si de problema deficitului bugetar, daca acesta va fi marit sau pastrat la nivelul de 2,5%.

"Suma care va fi contractata va fi intre 10 miliarde si 20 de miliarde de euro, depinde daca vom avea crestere economica sau descrestere. Este o valoare mai mare pentru ca este vorba de un imprumut pe doi ani, nu pe unul singur. Oricum, suma angajata depinde de toti acesti indici macroeconomici care vor fi conveniti in discutiile cu FMI", a incheiat Stolojan.   
Publicat Vineri, 13 Martie 2009 - 14:42
Cuvinte cheie: Stolojan, FMI, Guvern, baza de impozitare, cota unica | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours