Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Stanisoara: decizia privind achizitia avioanelor multirol se va lua in CSAT

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Stanisoara, a declarat ca decizia privind oportunitatea demararii in 2009 a procesului de achizitie pentru avioanele multirol se va lua in cadrul CSAT, in contextul in care Mircea Geoana a spus ca Romania va renunta la acest proiect.

"Din punctul meu de vedere, afirmatiile domnului Geoana reprezinta o opinie subiectiva, pur personala. Decizia privind oportunitatea demararii in 2009 a procesului de achizitie a avioanelor multirol se va lua in cadrul institutional, respectiv in CSAT", a spus Stanisoara. Totodata, Stanisoara sustine ca modernizarea si dezvoltarea capabilitatilor operationale ale Armatei Romane reprezinta nu doar o ratiune de securitate nationala, dar si de indeplinire a angajamentelor asumate fata de NATO.

Mircea Geoana declarase joi ca Romania ar putea renunta, din cauza lipsei de fonduri, la proiectul cumpararii de avioane de lupta in valoare de cateva miliarde de dolari. "Este in afara oricarei discutii sa cumparam avioane anul acesta intr-o situatie atat de dificila", a subliniat Geoana, citat de Newsin.

Romania se apropia de finalizarea acestui proiect anul trecut, mai multi membri ai Guvernului spunand in septembrie ca decizia este la distanta de "cateva saptamani", dar cumpararea avioanelor a fost amanata din cauza alegerilor parlamentare din noiembrie.

Publicat Vineri, 20 Februarie 2009 - 15:31
Cuvinte cheie: multirol, CSAT, stanisoara, geoana, avioane | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours