Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Secretarii consiliilor locale si judetene vor statut propriu

Federatia Secretarilor Unitatilor Administrativ-Teritoriale din Romania a elaborat un proiect de lege privind statutul secretarilor de consilii locale si judetene, pe care spera sa-l promoveze in Legislativ cu ajutorul unor parlamentari, si care prevede ca numirea lor sa fie facuta de prefecti.

"Lucram la un proiect de lege privind statutul secretarului unitatii administrativ-teritoriale. Secretarul este un functionar public de conducere prevazut prin Legea 188 si nu are un statut propriu, asa cum au medicii, avocatii sau notarii, prin care sa fie definit ca este reprezentantul statului in teritoriu, deoarece el avizeaza pentru legalitate toate actele normative respectiv hotararile Consiliului Local, Consiliului Judetean, dispozitiile primarului sau deciziile presedintelui Consiliului Judetean si le transmite catre prefect", a declarat, miercuri, la Galati, directorul executiv al FSUATR, Dumitru Nedelcu.

Potrivit lui Nedelcu, proiectul de statut prevede ca numirea si revocarea secretarului unitatii administrativ-teritoriale sa se faca de catre prefect in cazul secretarului municipiului, orasului si comunei si, respectiv, de catre o comisie a premierului in cazul secretarului Consiliului Judetean, asa cum era pana in 2006, cand a fost modificata Legea 215 a administratiei publice locale.

Documentul mai contine drepturile si obligatiile secretarului, incompatibilitatile acestuia, evolutia lui in cariera si metodele de perfectionare. Referitor la acest capitol, federatia a facut deja demersuri pentru infiintarea unui organism de pregatire a secretarilor consiliilor locale si judetene.

"Am obtinut la OSIM denumirea de «Colegiu National de Administratie» si urmeaza sa il acreditam", a spus Dumitru Nedelcu.

Proiectul de lege privind statutul secretarilor unitatilor administrativ-teritoriale este in faza de discutii, analiza finala a documentului fiind programata la sfarsitul acestei luni.

"La sfarsitul lunii urmeaza sa il discutam la Bucuresti in prezenta reprezentantilor secretarilor din toate judetele", a afirmat directorul executiv al FSUATR.

La intalnire sunt asteptati sa participe si senatorii si deputatii pe care federatia i-a contactat si care ar putea promova proiectul de lege in Parlament. "Am luat legatura cu deputati si senatori din actualul Legislativ si speram ca atunci cand vom discuta forma finala a proiectului de lege sa participe la adunarea noastra si sa-si expuna punctul de vedere", a declarat Dumitru Nedelcu.

Conform aceleiasi surse, federatia si-a propus ca, in cursul lunii martie, sa promoveze catre Parlament proiectul de lege privind statutul secretarilor unitatilor administrativ-teritoriale.

Directorul executiv al Federatiei Secretarilor Unitatilor Administrativ-Teritoriale din Romania, Dumitru Nedelcu, s-a aflat miercuri la Galati pentru a lansa in mod oficial Asociatia Secretarilor Unitatilor Administrativ-Teritoriale din judetul Galati, a 13-a din tara. In viitorul apropiat vor fi infiintate asociatii similare in Cluj si Salaj si, in cel mult sase luni, in celelalte judete.

Potrivit legii, secretarii de consilii locale si judetene sunt numiti, in urma unui concurs, de primarul localitatii, respectiv de presedintele Consiliului Judetean.

Publicat Miercuri, 11 Februarie 2009 - 17:42
Cuvinte cheie: secretari, consilii, locale, judetene | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours