Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Schimbare de macaz la Cotroceni: Presedintele recomanda consumul pe credit, acum mai sanatos

Desi sustinea ca economia romanesca nu isi va reveni decat datorita consumului, dar in acelasi timp ca o crestere economica hranita de consumul pe datorie este nesanatoasa, presedintele Traian Basescu invita acum populatia... sa apeleze cu incredere la banci pentru credite.

Presedintele a declarat, miercuri, la finalul intalnirii cu reprezentantii principalelor banci din Romania, ca sistemul bancar este solid si capabil de a finanta in continuare economia romaneasca.

Seful statului a tinut sa incurajeze atat persoanele fizice, cat si firmele sa apeleze la sistemul bancar, "care probabil, pe o crestere a solicitarilor de finantare, va face si o ajustare a dobanzilor.

Basescu: Vom analiza posibilitatea actiunii statului in cazul celor care nu-si ramburseaza creditele

O problema identificata de seful statului este neplata creditelor. Clientii bancilor, persoanele fizice dar si firmele, nu isi mai platesc ratele, dand vina pe criza economica.

Dar si in acest caz, Presedintele Basescu are o solutie. "Multi cred ca daca este criza isi permit sa nu ramburseze creditele. Apelul meu foarte serios este ca aceia care nu au probleme de rambursare, sa o faca. Pentru a proteja sistemul bancar vom analiza posibilitatea actiunii statului, astfel incat cei care deliberat nu ramburseaza creditele sa fie stimulati sa o faca", a spus Basescu.

Isarescu: Reinnnoirea finantarilor de la bancile-mama va fi mai mare de 90%

Basescu este sustinut si de guvernatorul BNR Mugur Isarescu. Potrivit acestuia, reinnoirea liniilor de finantare de la bancile-mama catre subsidiarele din Romania va fi mai mare de 90% si s-ar putea apropia de 100%,.

"Gradul de reinnoire a liniilor de finantare de la bancile-mama va fi mai mare de 90% si probabil ca nu vom asista, la nivelul sistemului bancar, la un flux negativ de capital", a spus Isarescu.

Cu cateva saptamani in urma, guvernatorul BNR vorbea despre rostogolirea finantarilor acordate de bancile-mama in proportie de cel putin 80%.

Testul colaborarii intre guvern, banci si BNR a fost trecut, intr-o perioada dificila

In ceea ce priveste relatia dintre sistemul bancar, Guvern si BNR, seful statului a aratat ca s-a stabilit ca mesajul unei actiuni concertate trebuie sa devina o realitate a parteneriatului, pentru a sprijini populatia si economia sa depasasca momentele de dificultate economica.

"Voi stimula parteneriatul banci-Guvern-BNR. Am luat nota de cateva probleme create de legislatia in lucru in Parlament si am promis bancilor ca voi tine cont la promulgare", a incheiat Basescu.

Presedintele Traian Basescu a avut, miercuri, la sediul Institutului Bancar Roman, o intalnire cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, presedintele Asociatiei Bancilor, Radu Gratian Ghetea, si reprezentantii celor mai importante 12 banci din Romania.

Publicat Miercuri, 4 Martie 2009 - 18:16
Cuvinte cheie: credite, banci, criza, Basescu, Isarescu, BNR | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours