Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Sarbu: Platile SAPARD ar putea fi reluate la sfarsitul lunii aprilie

Platile prin Programul SAPARD ar putea fi reluate incepand cu sfarsitul lunii aprilie, dupa ce Ministerul Agriculturii a intocmit un plan pentru deblocarea fondurilor. 

"Sper ca la sfarsitul lunii aprilie sa putem sa reluam platile", a declarat ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, citat de Newsin. 

Potrivit acestuia, o comisie a realizat un audit tehnic al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) si s-au cautat solutii pentru deblocarea fondurilor SAPARD. "Am avut o discutie cu toti cei care raspund, cu autoritatea de management, cu cei de la Curtea de Conturi si am gasit o cale de mijloc" a afirmat ministrul Ilie Sarbu.

Secretarul de stat Liviu Harbuz a declarat ca MAPDR a prezentat, in cadrul unor intalniri tehnice cu delegati de la Bruxelles, un plan de actiune pentru rezolvarea problemelor din agricultura, iar aplicarea lui ar putea duce la deblocarea fondurilor SAPARD in mai putin de doua luni. Secretarul de stat din MADR a mentionat ca printre operatiunile prezentate in cadrul planului de actiuni sunt schimbarile privind necesarul de personal, precum si achitarea subventiilor pentru agricultura pana la jumatatea lunii martie.

Platile prin Progamul SAPARD au fost suspendate dupa o misiune de audit a Comisiei Europene ce a avut loc in prima jumatate a lunii iunie 2008. Aceasta facea parte din procedura de monitorizare pe care serviciile CE o efectueaza anual si a avut rolul de a face recomandari privind imbunatatirea sistemului de implementare a programului SAPARD.
Publicat Marti, 3 Martie 2009 - 13:30
Cuvinte cheie: ilie sarbu, sapard, mapdr, agricultura | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours