Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Sarbu: FMI nu va face cereri care sa incalce "cadrul firesc"

Ministrul Muncii, Marian Sarbu, a declarat marti ca, in problema salariilor, pensiilor si a formelor de asistenta sociala, Romania are capacitatea de a-si rezolva singura problemele, fara sa fie impinsa "de afara" si ca nu crede ca "FMI ne va impinge la lucruri care sa depaseasca cadrul firesc".

"Din punctul de vedere al fondurilor de salarii, avem capacitatea de a gasi o solutie fara sa fim impinsi de afara. N-am auzit pe nimeni sa se planga de faptul ca s-au inghetat salariile demnitarilor, iar in ceeea ce priveste salariile mici, nici o clipa nu s-a pus problema pastrarii la actualul nivel. N-am nici un dubiu ca orice om rational ar putea sa faca vreo presiune pe un salariu de 6-7 milioane. (...) Cred ca nimeni nu va putea sa ne ceara vreodata sa renuntam la pensia sociala minima garantata. E deja o masura tintita catre cele mai sarace persoane, nu cred ca-si va permite cineva sa ne intrebe de ce am introdus aceasta masura", a declarat ministrul la o dezbatere a PSD cu sindicatele si pensionarii.

Sarbu a mai spus ca Romania are capacitatea de a rezolva chestiunile sociale prin discutii intre Guvern si sindicate si ca, din punctul sau de vedere, FMI "nu ne va impinge la lucruri care sa depaseasca cadrul firesc", potrivit Newsin. "Ca matrice sociala, Romania sta bine. In discutiile preliminare, exploratorii pe care le-am avut aceste zile, sistemul de asistenta sociala din Romania e un sistem apreciat. (...) Motivele de ingrijorare sociala sunt mai putine acum decat acum 10 ani", a adaugat ministrul.
Publicat Marti, 17 Martie 2009 - 18:15
Cuvinte cheie: marian sarbu, ministerul muncii, fmi, imprumut fmi, pensii, pensionari, salariu minim | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours