Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Sarbu: Ciobanii vor putea sa-si vanda produsele direct in piete fara a se inregistra

Ordinul ce prevedea necesitatea inregistrarii micilor producatori ca persoana fizica autorizata pentru a vinde direct produse agroalimentare in piete va fi modificat miercuri seara, iar ciobanii vor putea vinde in continuare in piete.

"Maine se va publica in Monitorul Oficial ordinul cu modificarile care interziceau vanzarea in piete.Vor putea sa vanda in continuare, ei avand deja documente si analize de laborator. A fost un ordin excesiv din partea agentiei  (Agentia Nationala Sanitar Veterinara-n.r.)", a spus ministrul agriculturii, Ilie Sarbu, citat de Newsin.

Ciobanii vor fi nevoiti in continuare sa-si ambaleze alimentele, a mentionat presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Marian Zlotea. "Nu putem abroga ordinul in totalitate, pentru ca acesta contine anumite capitole ce privesc igiena si siguranta alimentelor. Am convenit ca tot ce inseamna regulament european sa se mentina. Vom modifica acolo unde s-a intrecut masura. Insa, ei trebuie in continuare sa isi ambaleze produsele, acestea tinand de igiena", a mai spus presedintele ANSVSA.

Presedintele federatiei Agrostar, Stefan Niculae, a declarat ca spera ca acest ordin va debloca situatia micilor producatorilor. "Sa speram ca dupa discutiile din aceasta noapte, acest ordin va debloca situatia si va da posibilitatea producatorilor sa-si reia activitatea. De asemenea, sper ca autoritatea va sprijini pe viitor micii producatori si va termina cu politienismele", a declarat Stefan Niculae.

Aceste declaratii vin in urma unei actiuni de protest de joi, 12 februarie, cand peste 300 de ciobani au pichetat sediul Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), cerand renuntarea la ordinul care interzice vanzarea directa in piete a produselor de origine animala.
Publicat Joi, 19 Februarie 2009 - 08:45
Cuvinte cheie: cioban, branza, ANSVSA, lactate, lapte, supermarket | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours