Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Sapca pe ceafa, interzisa in penitenciare, potrivit unui ordin al ministrului Justitiei

Functionarii publici cu statut special din sistemul de penitenciare vor trebui sa poarte uniforma de serviciu dupa regulile stricte emise printr-un ordin al ministrului Justitiei, purtarea sepcii pe ceafa sau neasortarea sacoului cu cravata si camasa urmand a fi interzise.

Potrivit Ordinului ministrului Justitiei, publicat marti in Monitorul Oficial, agentii si ofiterii din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor vor trebui sa poarte trei modele de uniforma: de ceremonie, oras si serviciu. De exemplu, pentru uniforma de oras, functionarii vor primi o caciula si un fular o data la la sase ani, doua costume la trei ani, doua perechi de pantofi la doi ani sau sase perechi de ciorapi pe an.

De asemenea, functionarii nu vor avea voie sa schimbe dupa plac uniformele de sezon, ci doar "printr-o decizie a directorului de unitate, in functie de conditiile climaterice locale". Astfel, ei sunt invatati ca trebuie sa poarte caciula "numai pe timp friguros", iar daca este ger pot sa-si lase si clapele in jos, niciodata insa cand se afla intr-un oras. De asemenea, sacoul va trebui purtat numai cu cravata, iar clapele buzunarelor "trebuie sa fie bine intinse, fara a pune obiecte voluminoase care sa le deformeze".

Nici nodul cravatei nu scapa prevederilor regulamentului, care spune ca trebuie sa aiba "dimensiuni potrivite" si sa fie asezat la "mijlocul gulerului sau camasii". Nici accesoriile specifice nu vor fi purtate la centura oricum, ci intr-o ordine foarte bine stabilita: in dreapta lateral se va gasi pistolul si bastonul, la spate vor fi catusele si carnetul pentru notite, in stanga sprayul, iar in partea din stanga-fata se va regasi statia de emisie-receptie.

Chestorii si comisarii-sefi vor avea privilegiul de a purta caciuli din blana naturala de nutrie si clape exterioare din blana de astrahan. Tot la capitolul design, se arata ca sacoul se va incheia la doua randuri de nasturi din metal cu diametrul de doi centimetri, alti doi nasturi fiind montati mai sus, putin lateral. Ecusonul va trebui aplicat fix la trei centimetri pe maneca stanga. Functionarii se vor mai putea mandri cu cizme, bocanci si ghetele din piele box, cravata din matase, fularul din lana si centura din piele neagra.

Publicat Marti, 27 Ianuarie 2009 - 15:33
Cuvinte cheie: Administratia, Nationala, Penitenciarelor, uniforme, ordin, ministru, Justitie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours