Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Romania scapa de clauza pe justitie, dar ramane in continuare sub monitorizarea CE

Raportul pe justitie prezentat de Comisia Europeana nu recomanda activarea clauzei de salvgardare, care mai putea fi aplicata pana la sfarsitul anului, insa monitorizarea va continua pana cand sistemul judiciar va functiona corect, iar clasa politica va sustine lupta anticoruptie, potrivit realitatea.net.

Romania a facut progrese in reforma justitiei fata de anul trecut, cand Comisia era ingrijorata de ritmul reformelor, dar constata ca implementarea acestor reforme este inca fragila, partial din cauza presiunii politice, a declarat miercuri Johannes Laitenberger, purtator de cuvant al CE.

''Uneori procesul de reforma este prea politizat. Romania inca se lupta pentru a depasi faptul ca aceste coduri, Civil si Penal, desi sunt actualizate nu au fost pe deplin revizuite, ceea ce a condus la numeroase amendamente legislative si ordonante de urgenta. In aceasta situatie, nu este surprinzator ca jurisprudenta in sistemul de justitie din Romania este uneori contradictorie, genereaza intarzieri nenecesare, care la randul lor sunt abordate printr-un mozaic legislativ de ordonante de urgenta'', a mai spus reprezentantul CE.

Articolul integral pe realitatea.net.
Publicat Joi, 23 Iulie 2009 - 07:55
Cuvinte cheie: raport justitie, CE | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours