Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Romania isi mentine pozitia de a nu recunoaste Kosovo, in pofida unei recomandari a PE

Romania a luat act de recomandarea PE prin care statele UE care nu au recunoscut Kosovo erau incurajate sa faca acest lucuru, dar Bucurestiul isi mentine pozitia de nerecunoastere a acestui demers unilateral, a reiterat ministrul roman de externe, Cristian Diaconescu.

"Pozitia Romaniei, ca de altfel si cea a Spaniei si a Greciei a fost exprimata in Parlamentul European si ramane aceeasi, de nerecunoastere a independentei Kosovo", a reiterat ministrul Cristian Diaconescu, reamintind, in acest context, ca Serbia a sesizat Curtea Internationala de Justitie cu privire la actul unilateral al Kosovo. "Romania asteapta o hotarare a Curtii Internationale de Jusitie in legatura cu aspectul juridic al declaratiei unilaterale de independenta a provinciei Kosovo", a mai spus Diaconescu, potrivit Newsin.

In 5 februarie, Parlamentul European a adoptat o rezolutie fara caracter de constrangere, prin care cere tarilor din UE care inca nu au recunoscut Kosovo sa faca acest lucru. Documentul, adoptat cu 281 voturi pentru si 229 impotriva, "incurajeaza statele membre UE" sa recunoasca independenta Kosovo. Ei saluta "desfasurarea reusita" a misiunii europene de politie si justitie in Kosovo, care a devenit operationala in decembrie. Salutand ameliorarea situatiei in Kosovo, eurodeputatii cer guvernului kosovar sa promoveze coexistenta si dialogul intre comunitati.

Kosovo si-a proclamat independenta la 17 februarie 2008, iar 54 de tari din lume, printre care Statele Unite si majoritatea membrelor UE, au recunoscut-o deja. Dintre cele 27 state membre UE, 22 au recunoscut deja independenta Kosovo, dar Cipru, Spania, Grecia, Slovacia si Romania refuza sa faca celasi lucru, fie din solidaritate cu Serbia, fie pentru ca nu vor sa creeze un precedent, avand in vedere ca pe teritoriul lor exista riscuri de secesiune.

Publicat Marti, 10 Februarie 2009 - 18:59
Cuvinte cheie: Kosovo, Diaconescu, indepenedenta, Parlamentul European | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours