Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Romania cere UE suspendarea discutiilor cu R Moldova

Cristian Diaconescu va cere suspendarea discutiilor privind mandatul dintre UE si R. Moldova, dupa ce Chisinaul a solicitat autoritatilor romane sa propuna o alta persoana decat Mihnea Constantinescu pentru postul de ambasador.

"Ministrul de externe va sustine luni la Consiliul pentru Afaceri Generale si Relatii Externe suspendarea discutiilor pe mandatul pentru acordul dintre UE si Republica Moldova. Demersul vine pe fondul modului in care autoritatile moldovene au reactionat la propunerea Romaniei de a-l trimite ca ambasador la Chisinau pe Mihnea Constantinescu", potrivit unor surse citate de Newsin.

"In acest moment, oricat de prudenta ar fi reactia Romaniei, Chisinaul a trecut dincolo de limite", au declarat sursele citate, in contextul in care Chisinau da semnale ca doreste blocarea relatiilor bilaterale cu Romania.

Ministerul de Externe a anuntat vineri ca a primit o nota verbala din partea Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene din Republica Moldova prin care acesta solicita autoritatilor romane sa propuna o alta persoana decat Mihnea Constantinescu pentru postul de ambasador la Chisinau.

"Nota verbala transmisa de autoritatile moldovene nu contine nici o explicatie pentru decizia de a solicita propunerea unui alt ambasador", a spus Alin Serbanescu, purtatorul de cuvant al MAE.

Fiecare stat are dreptul suveran de a refuza un ambasador, intrucat, potrivit Conventiei de la Viena cu privire la relatiile diplomatice R.Moldova nu are obligatia de a comunica statului roman motivele respingerii. Conventia de la Viena nu prevede explicit metodele prin care statul acreditar isi poate exprima refuzul si nici motivele care pot justifica aceasta decizie.

Procedurile de acreditare a lui Mihnea Constantinescu la Chisinau au inceput la 8 aprilie, in aceeasi zi in care autoritatile de la Chisinu i-au declarat personae non gratae pe ambasadorul roman Filip Teodorescu si pe ministrul consilier Ioan Gaborean.

Publicat Vineri, 24 Aprilie 2009 - 18:21
Cuvinte cheie: Chisinau, ambasador, Mihnea Constantinescu, MAE | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours