Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Rodica Culcer a castigat procesul impotriva TVR

Fostul director al Directii Stiri din TVR, Rodica Culcer, a obtinut o decizie definitiva de la Curtea de Apel Bucuresti, care a anulat hotararea TVR de modificare a contractului sau de munca, decizia de luni insemnand ca aceasta poate reveni la vechile atributii.

Curtea de Apel i-a admis, astfel, lui Culcer, recursul impotriva deciziei instantei inferioare. Tribunalul Bucuresti a respins, pe 5 iunie 2008, actiunea Rodicai Culcer.

Rodica Culcer a pierdut, in noiembrie 2008, definitiv, procesul in care cere suspendarea concursului de ocupare a postului de sef al Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR. Curtea de Apel Bucuresti a respins ca nefondat recursul formulat de Rodica Culcer impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti de a nu suspenda concursul de ocupare a postului repartizat acesteia.

Tribunalul Bucuresti a decis, pe 8 septembrie 2008, sa nu suspende concursul de ocupare a postului de sef al Directiei Emisiuni Informative si Sport repartizat Rodicai Culcer, deoarece, daca ea va castiga procesul cu SRTv, se va reveni la vechea reorganizare a TVR si va fi reinvestita in functia de director al Directiei Stiri.

"Instanta considera ca, in cazul in care instanta de fond ar aprecia ca reorganizarea dispusa de societate e nelegala si ar anula decizia contestata, ar dispune repunerea partilor in situatia anterioara reorganizarii societatii si, in consecinta, ar reintegra reclamanta pe postul detinut anterior - Director al Directiei Stiri si in nici un caz nu s-ar dispune reintegrarea reclamantei pe postul de director al Departamentului de Stiri, pentru a carui ocupare se solicita suspendarea", se arata in motivarea deciziei Tribunalului Bucuresti de a nu suspenda concursul pentru ocuparea postului de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport.

Prin urmare, a considerat instanta, daca va avea castig de cauza in primul proces intentat Societatii Romane de Televiziune (SRTv), prin care cere revenirea la vechea organizarea a Televiziunii Romane, Culcer se va intoarce la postul de director al Directiei Stiri, iar postul pe care l-a primit dupa reorganizare si pentru care cere suspendarea concursului - de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport - va fi desfiintat.

Organigrama TVR, care a fost decisa in sedinta Consiliului de Administratie din 17 octombrie 2007, a impartit Directia de Stiri, rebotezata Directia Emisiuni Informative si Sport, in doua departamente, Departamentul Stiri si Departamentul Sport, iar Rodica Culcer a devenit director.

Rodica Culcer a actionat in judecata televiziunea publica, deoarece i-a fost "amputata fisa postului". "Am dat TVR in judecata pentru ca mi-a fost amputata fisa postului. Nu se poate ca prima atributie sa fie dreptul de a participa la propria evaluare, iar a doua sa fie aceea de a raspunde de echipamentul tehnic", a explicat Rodica Culcer la inceputul lunii ianuarie 2007.

Publicat Marti, 10 Februarie 2009 - 08:22
Cuvinte cheie: Rodica Culcer, TVR, proces | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours