Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Principele Radu a subliniat importanta monarhiei in istoria Romaniei

Principesa Margareta a acordat Inaltul Patronaj Fundatiei "Ferdinand I", in ultima zi a vizitei Familiei Regale la Iasi, in cadrul unei manifestari care s-a desfasurat la Biblioteca Centrala Universitara "Mihai Eminescu". In cadrul aceleiasi vizite, Principele Radu a subliniat importanta monarhiei in istoria Romaniei.

Regele Mihai, Regina Ana, Principele Radu si Principesa Margareta s-au aflat timp de doua zile la Iasi, perioada in care au participat la slujba de Inviere de la Mitropolie si au vizitat o serie de lacasuri de cult de pe raza municipiului, informeaza Newsin.

"Dupa ce am trecut pe la Catedrala Mitropolitana, Trei Ierarhi si Sf.Nicolae Domnesc, pe la Manastirea Galata, ne-am gandit ca aceasta cladire (Biblioteca Centrala Universitara "Mihai Eminescu", n.r.) reprezinta in cel mai frumos mod statalitatea romaneasca", a declarat Principele Radu.

Principele Radu a apreciat modul cum a fost renovata cladirea Bibliotecii Centrale Universitare, el subliniind ca autorii restaurarii au respectat "adevarul si traditia".

"Chiar daca e un exemplu mic, ca nu asa arata realitatea in restul tarii, e un exemplu bun. Directorul bibliotecii si intreaga adunare de intelectuali care au contribuit la refacere au avut respect pentru adevar", a adaugat Principele Radu.

Biblioteca Centrala Universitara functioneaza, din anul 1945, intr-un imobil ridicat de pe vremea Regelui Ferdinand I, in aceasta cladire fiind si sediul Fundatiei Culturale care poarte numele fostului suveran, fundatie ce a fost infiintata dupa Primul Razboi Mondial. Principesa Margareta a deschis, luni, si Cartea de Onoare a fundatiei. Asociatia sprijina, din partea societatii civile, activitatea Bibliotecii.

Principele Radu a subliniat totodata importanta monarhiei in istoria Romaniei : "Aceasta cladire reprezinta in modul cel mai frumos statalitatea romaneasca si sacrificiul facut pentru ca ea sa dureze. Daca in vremuri atat de grele, ca in Primul Razboi Mondial, Romania s-a putut uni si sa transfere Guvernul aici si sa lucreze prin Regele si Regina de atunci, Ferdinand si Maria, spre binele Romaniei, inseamna ca acum, in zilele noastre, cand nu sunt nici pe departe aceleasi greutati, se poate face in continuare acelasi lucru".

Familia Regala a ajuns la Iasi sambata dupa-amiaza si a participat, alaturi de peste 3.000 de credinciosi, la slujba de Inviere persoane oficiata de Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, la Catedrala Mitropolitana.
Publicat Luni, 20 Aprilie 2009 - 16:17
Cuvinte cheie: principele Radu, alegeri prezidentiale, vizita Iasi, familia regala, Bibloteca Centrala Universitara, Fundatia Ferdinand I | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours