Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Primarul Iasilor merge la Bruxelles dupa bani pentru reconstructie dupa inundatiile de anul trecut

Presedintele CJ Iasi, Constantin Simirad, a declarat, luni, ca va merge la Bruxelles in data de 24 februarie pentru a sustine in comisia de bugete a Parlamentului European necesitatea alocarii de fonduri europene pentru inlaturarea efectelor inundatiilor din nordul Moldovei, din iulie 2008.

Potrivit lui Simirad, judetele Maramures, Suceava, Botosani, Iasi si Neamt ar putea beneficia de o suma totala de 11,65 milioane euro din Fondul de Solidaritate a Uniunii Europene, bani care vor fi utilizati pentru diminuarea pagubelor provocate de inundatii, transmite corespondentul NewsIn

"Eu voi prezenta imagini, structurate pe trei directii: in asteptarea viiturilor, ruperea digurilor de ape si oameni afectati cat si investitiile incepute pentru suprainaltarea digurilor. Sedinta comisiei de bugete din 24 februarie este unul din ultimii pasi inainte de alocarea fondurilor", a declarat, in conferinta de presa, Constantin Simirad.

In octombrie 2008, autoritatile romane au solicitat un sprijin comunitar din Fondul de Solidaritate dupa ce inundatiile din luna iulie au facut pagube directe de 471,4 milioane euro in nordul si nord-estul Romaniei. Suma reprezinta aproximativ 83% din pragul de alocare a unei finantari prin Fondul de Solidaritate, valoarea pagubelor pentru care Comisia Europeana incepe sa aloce bani fiind de 566,8 milioane euro.

Conform amendamentului adus de autoritatile romane la bugetul UE, inundatiile au afectat, printre altele, 39.214 hectare de teren agricol si 240 hectare padure, 1.949 km de drumuri, 2.000 de poduri si 87,6 km de maluri si baraje.

De asemenea, autoritatile romane au explicat ca drumurile de la frontiera Romaniei cu R. Moldova si Ucraina au fost inundate, fapt ce a afectat semnificativ schimburile economice intre tara noastra si statele situate in nordul si nord-estul Europei.

Publicat Luni, 16 Februarie 2009 - 14:57
Cuvinte cheie: primar, Iasi, Simirad, fonduri, UE, Bruxelles, inundatii | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours