Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Presedintele sarb Boris Tadici vine la sfarsitul lunii martie la Bucuresti

Presedintele sarb Boris Tadici vine la sfarsitul lunii martie la Bucuresti pentru a-l intalni pe omologul sau Traian Basescu, intalnire ce aniverseaza 130 de relatii diplomatice intre cele doua state.

Ministrii de Externe ai celor doua tari au asigurat ca, in ceea ce priveste comisia interguvernamentala romano-sarba, care ar fi trebuit sa se intalneasca inca din 1997 si nu a facut-o niciodata, acest lucru se va intampla, cel mai probabil, inaintea vizitei presedintelui Tadici. "Am stabilit cu colegul meu ca aceasta comisie sa se intalneasca in perspectiva vizitei presedintelui Tadici la Bucuresti. De asemenea, o astfel de intalnire ar fi foarte utila avand in vedere ca au existat schimbari la nivel de guvern in ambele tari", a spus Cristian Diaconescu, potrivit Newsin. Comisia interguvernamentala a fost creata pentru a putea fi gestionate cat mai eficient diferite probleme de pe agenda bilaterala romano-sarba.

Oficialul sarb i-a multumit lui Diaconescu pentru sustinerea pe care tara noastra o ofera in parcursul european al Serbiei si pentru atitudinea Romaniei in ceea ce priveste regiunea separatista Kosovo. "Romania este prietenul si sustinatorul nostru cel mai puternic dintre tarile din regiune. (...). Politica guvernului de la Belgrad este orientata atat spre integrarea teritoriala, cat si spre un viitor european, iar sprijinul acordat de catre Romania in acest sens este foarte important", a spus Vuk Jeremici.

Ministrul sarb a mai declarat ca tara sa asteapta, in urmatoarea perioada, ca CIJ (Curtea Internationala de Justitie) sa se pronunte cu privire la legalitatea demersului Kosovo de a-si declara independenta si de asemenea a subliniat importanta accelerarii semnarii Acordului de Asociere dintre UE si Serbia.
Publicat Joi, 12 Martie 2009 - 14:06
Cuvinte cheie: tadici, serbia, kosovo, diaconescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours