Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Presedintele CSM promite schimbarea atitudinii statului fata de sistemul judiciar

Presedintele CSM, Virgil Andreies, a promis, la sedinta de bilant de miercuri a Curtii de Apel Bucuresti, ca va schimba atitudinea statului fata de sistemul Justitiei, declarand ca este momentul ca sistemul judiciar sa nu mai fie culpabilizat de fiecare data cand se produce un neajuns.

"Majoritatea magistratilor sunt buni profesionisti, modesti si cinstiti. Vom interveni prompt de fiecare data cand vom constata ca se incalca regulile jocului. Nu neaparat pentru a-i pedepsi pe cei care gresesc, ci pentru a-i proteja pe ceilalti", a declarat Virgil Andreies, citat de Newsin.

Presedintele CSM a mai vorbit si despre evaluarea inspectorilor care va fi discutata saptamana viitoare, dar si despre inspectiile judiciare care vor fi tematice, pe langa controalele de fond.

Virgil Andreies a mai precizat ca membrii CSM isi propun sa "mearga" pe masuri de recomandare si nu neaparat de sanctionare a magistratilor in cazul abaterilor. De asemenea, seful CSM a sustinut ca a facut propuneri de diversificare a gamei de sanctiuni, "gama actuala fiind destul de restransa".

Virgil Andries l-a rugat pe presedintele Curtii de Apel Bucuresti ca, pana in luna martie, sa faca o redistribuire a posturilor vacante pe raza Curtii de Apel Bucuresti, precizand ca toate posturile vacante trebuie sa se ocupe pana in anul 2011.

Presedintele CSM a precizat ca, printre motivele pentru locurile vacante din magistratura, se numara calitatea sistemului de invamamant in domeniu si faptul ca CSM nu poate sa "coboare stacheta de intrare in sistem", dar si problema pensionarilor din sistemul judiciar.
Virgil Andreies a mai precizat ca nu exista un program care sa protejeze datele cu caracter personal,  sustinand ca are nevoie de o finantare externa pentru un program care sa permita structurarea hotararilor publicate pe internet.

Presedintele CSM a declarat, in cadrul sedintei de bilant a Curtii de Apel Bucuresti, ca pana in anul 2011 codurile nu pot intra in vigoare pentru ca magistratii trebuie sa invete noile prevederi.
In privinta salariilor magistratilor, Virgil Andreies a declarat ca Ministerul Justitiei va da un ordin privind plata sporurilor, dupa adoptarea bugetului.

Vicepresedintele Curtii de Apel Bucuresti, Filip Pavel a atras atentia Consiliului Superior al Magistraturii asupra unor probleme cu care se confrunta instanta in legatura cu repartizarea aleatorie in functie de obiectul cauzelor. Vicepresedintele CAB a precizat ca in lista obiectelor in functie de care se face repartizarea aleatorie nu sunt cuprinse mai multe obiecte precum ridicarea sechestrului sau ridicarea masurilor asiguratorii si trebuie luate masuri de urgenta in acest caz.

Vicepresedintele CAB a mai precizat ca termenele in care se redacteaza motivarile sentintelor ar trebui sa fie mai mari, deoarece "nu se pot redacta hotararile in 15 sau 30 de zile".

Publicat Miercuri, 18 Februarie 2009 - 18:48
Cuvinte cheie: CSM, Justitie, judecatori, Basescu, interventie, ilegal | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours