Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Presedintele cere anularea taxei auto si returnarea banilor

Pana in prezent, taxa de prima inmatriculare a adus peste 300 de milioane de euro la buget.
Pana in prezent, taxa de prima inmatriculare a adus peste 300 de milioane de euro la buget.

Presedintele Traian Basescu a trimis luni o scrisoare premierului Calin Popescu Tariceanu prin care ii solicita initierea si adoptarea unei Ordonante de Urgenta care sa elimine articolul privind taxa de prima inmatriculare din Codul Fiscal si sa dispuna restitutirea "sumelor incasate nelegal".

Seful statului atrage atentia ca, in conformitate cu articolul 90 din Tratatul de instituire a Comunitatii Europene, intre statele membre sunt interzise taxele vamale la import si la export sau taxele cu efect similar, in cazul de fata, taxa de prima inmatriculare a autoturismelor si autovehiculelor.

Mai mult decat atat, Traian Basescu cere autoritatilor sa nu-i mai "desconsidere pe romani, pentru ca, odata intrati in UE, acestia sunt aparati si de institutiile europene impotriva oricarui act ilegal si abuziv al Guvernului Romaniei".

Presedintele Basescu le transmite oficialilor sa respecte drepturile romanilor, "care din pacate, sunt cei care suporta si vor suporta consecintele unor astfel de masuri care incalca legislatia, jurisprudenta comunitara si practica instantelor judecatoresti din Romania".

Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca scrisoarea lui Basescu reprezinta un raspuns politic si nu este un mesaj adresat romanilor, mai mult decat atat, nu va raspunde reactiei Presedintelui si nu ia in calcul returnarea banilor incasati.

Pe de alta parte, Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia, considera ca taxa auto poate fi inlocuita cu o formula care sa multumeasca atat autoritatile, cat si persoanele care vor sa inmatriculeze autovehicule.

Liderul PD-L Emil Boc a declarat ca "abuzul este singurul aliat al premierului" care "sfideaza cetatenii si legile romanilor", si de aceea era nevoie de interventia sefului statului in problema taxei auto. Acesta a completat ca PD-L va initia o motiune de cenzura pentru eliminarea taxei si returnare a banilor romanilor care au platit-o, dar ca mai au nevoie de 18 semnaturi pentru ca actualul Guvern "iresponsabil sa plece".
Publicat Marti, 11 Martie 2008 - 16:33
Cuvinte cheie: Basescu, Tariceanu, taxa auto, taxa inmaticulare | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours