Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Presedintele Basescu viziteaza Ungaria

Presedintele Traian Basescu a fost primit, luni, de omologul sau maghiar Laszlo Solyom la Palatul Sandor din Budapesta, cei doi sefi de stat urmand a avea convorbiri oficiale, urmate de declaratii de presa. Seful statului a fost intampinat luni dimineata de presedintele Ungariei Laszlo Solyom la Palatul Sandor, in cadrul unui ceremonial militar de primire oficiala.

Presedintele ungar i-a aratat omologului sau roman panorama capitalei Ungariei, apoi presedintele Traian Basescu a semnat in Cartea de Onoare a Palatului. Ceremonia oficiala de primire este urmata de convorbiri tete-a-tete intre presedintele Traian Basescu si omologul sau, apoi, timp de o ora, vor avea loc convorbiri oficiale cu participarea membrilor celor doua delegatii.

Intalnirea de la Palatul prezidential va fi urmata de intalniri ale sefului statului cu premierul ungar Ferenc Gyurcsany si cu presedintele Parlamentului Kapalin Svili. In cursul zilei de luni, presedintele Traian Basescu va participa la ceremonia depunerii coroanei de flori in memoria "Soldatului Necunoscut" in Piata Eroilor si la Parcela 144 a Soldatilor romani.

Presedintele va merge apoi la Ambasada Romaniei de la Budapesta, unde se va intalni cu diplomatii romani si cu reprezentantii Studentilor Romani si ai Tinerilor Profesionisti, care studiaza si activeaza in Ungaria. De asemenea, seful statului il va primi pe Viktor Orban, presedintele principalului partid de opozitie, FIDESZ, fost premier al Ungariei.

Seria vizitelor de luni se va incheia cu un dineu de stat oferit de presedintele Republicii Ungare in onoarea lui Traian Basescu. Vizita de stat a sefului statului in Ungaria va continua marti la Gyula, unde Basescu va merge la Consulatul General al Romaniei si se va intalni cu membri ai minoritatii romanesti din Ungaria si cu Prea Sfintia Sa Filuan, episcopul Bisericii Ortodoxe Romane din Ungaria.

Publicat Luni, 2 Februarie 2009 - 12:59
Cuvinte cheie: Traian, Basescu, Laszlo, Solyom, Ungaria, Romania, vizita | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours