Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Presedintele Basescu s-a intalnit cu Papa Benedict al XVI-lea si a cerut combaterea discriminarii romanilor

Presedintele Traian Basescu a fost primit sambata alaturi de sotia sa si delegatia prezidentiala la Castelul Gandolfo de Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea, seful statului purtand o convorbire tete-a-tete de aproximativ un sfert de ora cu Suveranul Pontif.

Presedintele Traian Basescu a fost intampinat la Resedinta Pontificala de la Castelul Gandolfo de Prefectul Casei Pontificale, Monseniorul James Michael Harvey, si gentilomii Papei. Presedintele i-a oferit Sanctitatii sale Papa Benedict al XVI-lea o icoana pe sticla cu tema "Masa Imparateasca", albumul "Biserici de Piatra" din Tara Hategului si o emisiune Romfilatelia, continand doua timbre dedicate inaugurarii Pontificatului Papei Benedict al XVI-lea, conform Newsin.

La randul sau, Suveranul Pontif a oferit presedintelui o Medalie Pontificala, iar Mariei Basescu, precum si delegatiei oficiale cate un rozariu.

Intr-un interviu acordat vineri cotidianului "Avvenire", presedintele Basescu a multumit Bisericii Catolice pentru abordarea echilibrata a problemei imigrantilor, adaugand ca Romania doreste sa aprofundeze impreuna cu Sfantul Scaun colaborarea "la nivel multilateral pentru combaterea generala a discriminarii si mai cu seama a celei indreptate impotriva crestinilor, protectia minoritatilor, a imigrantilor".

Traian Basescu a admis ca in ultimii ani au existat cazuri de infractiuni savarsite de romani, dar a aratat ca in mod nedrept toate aceste incidente se rasfrang asupra intregii comunitati. "Luam desigur foarte in serios existenta acestor cazuri nefericite si, din acest motiv, am intarit si diversificat tot mai mult cooperarea romano-italiana in domeniul afacerilor interne. De asemenea, este important ca romanilor din Italia sa le fie rspectate drepturile de cetateni europeni, in primul rand dreptul la libera circulatie", a declarat seful statului.

"Pare a se ignora faptul ca majoritatea covarsitoare a romanilor aflati in Italia sunt onesti, muncitori, respecta legea, si contribuie la prosperitatea economiei italiene. Discriminarea unor cetateni europeni cinstiti prin vehicularea unor clisee simpliste si false este de neacceptat", a mai opinat presedintele Basescu.
Publicat Sambata, 6 Septembrie 2008 - 14:23
Cuvinte cheie: papa, bendict, basescu, discriminare, romi, italia | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours