Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Prefectul de Teleorman, Ionel Izina, repus in functie prin sentinta judecatoreasca, dupa 17 luni

Prefectul de Teleorman, Ionel Izina, care a revenit in functia de prefect miercuri, dupa aproape un an si jumatate de cand a fost inlocuit printr-o hotarare a Guvernului Tariceanu, a declarat ca, in calitate de functionar public, va pune in aplicare politica Guvernului in teritoriu.

In data de 1 august 2007, Guvernul a decis eliberarea din functie a lui Ionel Izina, fost membru PNL, alaturi de alti cinci prefecti fosti membri PD. Izina a fost trimis ca inalt functionar public la Secretariatul General al Guvernului.

Considerandu-se nedreptatit, acesta a actionat in contencios administrativ hotararea respectiva, iar instanta s-a pronuntat in favoarea sa. In baza sentintei civile nr. 162/2008 a Curtii de Apel Bucuresti, la data de 29 ianuarie, Guvernul Boc l-a repus in drepturi, prin Hotararea de Guvern nr. 49.

Intr-o conferinta de presa sustinuta miercuri, la sediul Prefecturii Teleorman, Izina a declarat ca, prin aplicarea sentintei data de instanta de contencios administrativ, actualul Guvern a facut dreptate si a adaugat ca, in calitate de functionar public, va pune in aplicare politica acestuia in teritoriu.

"Ceea ce doresc sa spun este ca Guvernul Boc doreste sa respecte legea si doreste, probabil, sa faca descentralizare si administratie” a afirmat Izina, negand, totodata, ca ar avea vreo apropiere fata de vreunul din cele doua partide din coalitia de guvernare, dar recunoscand ca are “simpatii politice”. El a afirmat ca nu se va mai intoarce in PNL daca va fi sa mai faca politica, chiar daca considera ca afinitatile sale politice sunt de centru-dreapta, dar a subliniat ca nu va face niciodata politica de stanga.

Ionel Izina s-a declarat in favoarea repolitizarii functiei de prefect si, mai mult de atat, a afirmat ca este de parere ca la schimbarea partidului de guvernamant trebuie sa fie schimbati si sefii de directii deconcentrate din judete. "Parerea mea este ca odata cu schimbarea puterii, prefectii, impreuna cu sefii deconcentratelor sa fie schimbati pentru a se face politica guvernului respectiv. Numai ca, deocamdata, legea spune ceea ce spune si vedeti ca Guvernul Boc respecta legea”, a afirmat Ionel Izina.

Publicat Joi, 5 Februarie 2009 - 08:29
Cuvinte cheie: Ionel Izina, prefect, Teleorman, sentinta, functie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours