Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Predoiu: Codurile vor fi trimise Parlamentului si vor intra in vigoare in 2011

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat miercuri ca atat cele trei Coduri adoptate in sedinta de Guvern, cat si Codul civil, vor intra in Parlament, solicitandu-se procedura de urgenta. Noile Coduri juridice vor fi puse in aplicare cel mai probabil la 1 ianuarie 2011, pentru ca specialistii din domeniul juridic si opinia publica sa aiba timp pentru a cunoaste continutul acestora.

Adoptarea Codurilor reprezinta un mesaj politic clar de continuare a reformelor, a spus Predoiu, citat de Newsin. Catalin Predoiu a spus ca nu a facut niciodata o declaratie referitoare la depunerea demisiei dupa adoptarea Codurilor, mentionand ca nu vrea sa implice Ministerul in chestiuni politice.
Catalin Predoiu a declarat ca nu se pune problema demisiei din functie dupa adoptarea Codurilor din Justitie, argumentand ca Ministerul pe care il conduce are "o intreaga agenda tehnica", care reprezinta singurul motiv pentru care a ramas la conducerea institutiei.

El a mentionat studiul de impact, elaborarea politicii de resurse umane pe termen lung impreuna cu CSM, reorganizarea MJ si a instantelor si alte obiective care figureaza in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

"Ceea ce trebuie sa ne preocupe pe toti cei care avem atributii in Justitie sunt obiectivele institutionale. Chestiunile politice, de cariera personala, de simpatii, de proiecte trecute sau puse in paranteza, la ora asta sunt irelevante si nu doresc sa le comentez", a mai spus ministrul.

"Codurile vor fi implementate dupa o perioada de un an jumatate, doi ani, pentru a se lua la cunostinta prevederile acestora de catre specialisti, dar si de catre opinia publica, asa cum ele vor fi adoptate de Parlament", a declarat Predoiu, la finalul sedintei de miercuri a Executivului.

Ministrul a precizat ca, dupa adoptarea in in Parlament a Codurilor Penal, Civil, de Procedura Penala si de Procedura Civila, Ministerul Justitiei va efectua un studiu de impact pentru a stabili necesarul de resurse umane, financiare, dar si reorganizarile logistice si administrative care se impun pentru implementarea Codurilor.

"Faptul ca aceste proiecte au constituit obiectul unor dezbateri publice pe parcursul anului 2008, au primit avizul fostului Guvern, au primit avizul CSM, al Ministerului Public si al unor largi categorii de profesionisti reprezinta, deopotriva, o garantie profesionala ca ele indeplinesc standardele necesare modernizarii sistemului judiciar si ca exista un larg consens cu privire la necesitatea adoptarii de urgenta a acestor acte normative", a spus ministrul.
Publicat Miercuri, 25 Februarie 2009 - 18:24
Cuvinte cheie: coduri, codul penal, procedura penala, codul civil, CPP, CPC | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours