Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Ponta: "Din toate semnele, raportul CE pe justitie va fi foarte rau"

Victor Ponta le-a cerut miercuri colegilor din Comisia speciala sa elimine mai multe articole din Codul Penal, acestea fiind continute si de Legea speciala care prevede prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, spunand totodata ca are semnale ca Raportul CE va fi "foarte rau".

Ponta a cerut colegilor ca articolul 292 care prevede pedepsirea abuzului de functie si articolul 302 referitor la folosirea de informatii privilegiate sa ramana in Legea speciala 78/2000 care deja incrimineaza aceste fapte, relateaza Newsin.

Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul capitolului referitor la infractiuni impotriva intereselor financiare ale comunitatilor europene, care a fost eliminat din Codul penal, infractiunile fiind incriminate si de legea 78/2000.

Presedintele Subcomisiei, Victor Ponta, a afirmat, in timpul discutiilor, ca a fost sunat "sa nu se atinga" de legea 78, motivand astfel decizia de pastrare in aceasta lege a anumitor articole. "Voi face propunerea ca 292 sa ramana la dumneavoastra (in legea 78/2000,n.r.). Daca scoatem 292, DNA e multumit? Poate sa lupte impotriva coruptiei?", a ironizat Ponta.

Totodata, Ponta spune ca decizia de a lasa in Legea 78/2000 articolele respective a fost una politica, dorindu-se sa nu fie afectat raportul Comisiei Europene pe justitie."Am discutat cu colegii mei din punct de vedere politic, ca acum interesul general este ca raportul de tara pe justitie sa nu fie foarte rau. Din toate semnele va fi foarte rau. Si atunci, incercam macar prin ceea ce facem sa salvam ceea ce este apreciat la Bruxelles, legea 78 este considerata buna, o lasam asa. Nu ne atingem de ea", a declarat Victor Ponta.  

Marti, comisia care analizeaza Codul penal si Codul penal de procedura, a discutat posibilitatea eliminarii intregului titlu din Codul penal care se refera la infractiunile de coruptie si de serviciu, pentru introducerea lui in legea speciala, dar a hotarat de principiu ca acesta sa ramana in Cod. "Nu l-am mai mutat pe tot, am lasat in Codul penal ceea ce era si inainte si anume luarea, darea de mita, traficul de influenta si in 78/2000 am lasat ce era 78", a mai afirmat, miercuri, Ponta.

Comisia urmeaza sa ia o decizie prin vot in acest caz in cursul zilei de miercuri.


Publicat Miercuri, 29 Aprilie 2009 - 15:19
Cuvinte cheie: Victor Ponta, Codul penal, legea 78 | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours