Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Politistii din Oradea vor invata limba maghiara

Politistii comunitari din Oradea vor urma un curs de limba maghiara, platit de Primarie, a anuntat, joi, viceprimarul Biro Rozalia, care crede ca e normal ca agentii sa cunoasca limba vorbita de o treime dintre oradeni.

"Cursul de limba maghiara, la care vor  participa toti politistii comunitari, incepe de saptamana viitoare", a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul UDMR, viceprimarul Rozalia Biro, citat de Newsin.
Lectiile vor incepe cu evaluarea nivelului de cunoastere a limbii maghiare pentru fiecare politist comunitar, dupa care va incepe cursul propriu zis. Durata acestuia va fi de aproximativ patru luni, iar politistii comunitari vor avea cursuri dedoua-trei pe saptamana.

Viceprimarul Biro Rozalia este de parere ca si angajatii din administratia publica locala ar trebui sa urmeze ore de limba maghiara, platite de institutiile la care lucreaza. "Fiecare institutie ar trebui sa-si trimita personalul sau cel putin pe cei care se ocupa cu publicul, pe cei care in orice fel intra in contact cu cetatenii oradeni, deci implicit si cu cetatenii de nationalitate maghiara, sa participe la aceste cursuri" a mai spus viceprimarul municipiului Oradea.

Cursul de limba maghiara pentru politistii comunitari va fi precedat de lansarea, la sfarsitul acestei saptamani, a variantei in maghiara a paginii de internet a Primariei Oradea.

Publicat Joi, 19 Februarie 2009 - 20:47
Cuvinte cheie: politie, ungaria, maghiar, oradea, limba, primar, curs, ungur, roman | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours