Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

PE vrea proiectare ecologica pentru toate produsele din 2012

Parlamentul European a cerut Comisiei Europene sa extinda, din 2012, aplicarea cerintelor de proiectare ecologica la toate produsele, nu doar la cele consumatoare de energie, precum echipamentele electrice si electronice.

Astfel, cerintele de proiectare ecologica ar putea fi aplicate si produselor care pot contribui la reducerea consumului energetic, precum ferestrele, produsele utilizate in constructii, materialele de izolatie, detergentii si dispozitivele de utilizare a apei, potrivit Newsin.

Proiectarea ecologica are ca scop reducerea impactului produselor asupra mediului, inclusiv reducerea de energie pe tot parcursul ciclului de viata al produsului.

"Sistemele actuale de productie si consum duc la epuizarea accelerata a resurselor naturale. 80% din impactul de mediu al produselor se poate determina in faza de proiectare. Imbunatatind proiectarea produselor putem evita risipa de resurse si ii putem oferi consumatorului produse mai eficiente, mai sigure si cu o durata de viata mai lunga".

Europarlamentarii considera ca prin crearea unei economii bazate pe utilizarea eficienta a resurselor si cu emisii reduse de carbon va fi stimulata si competitivitatea.

Publicat Vineri, 24 Aprilie 2009 - 19:30
Cuvinte cheie: PE, echipamentele electrice, electronice | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours