Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

PDL si PSD s-au inteles pe exproprierile pentru Pasajul Basarab

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, marti, exproprierile necesare pentru continuarea lucrarilor la pasajul Basarab, in urma unei intelegeri prin care PSD a introdus pe ordinea de zi alte doua proiecte, care au trecut, si ele, in urma votului.

Hotararea de consiliu prevede exproprierea a sase case din zona lucrarilor la pasaj, alte 98 fiind deja expropriate. Suma maxima ce ar urma sa le fie platita proprietarilor este de 105 milioane lei.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca va merge miercuri la sedinta de guvern, unde va fi luata decizia privind declansarea propriu-zisa a exproprierilor. Potrivit edilului-sef, daca lucrarile la pasajul Basarab nu vor fi reluate cat mai curand, exista riscul ca, la cel mai mic cutremur, doi stalpi de pe traseul pasajului sa se prabuseasca, conform Newsin.

Oprescu a mai precizat ca valoarea totala a lucrarilor de construire a pasajului este de 469 milioane lei. Lucrarile executate pana in prezent au costat aproape 150 de milioane, din care primaria mai are de platit 16,5 milioane de lei.

Cele doua proiecte introduse suplimentar pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) se refera tot la exproprieri, insa nu au legatura cu pasajul Basarab. Primul vizeaza exproprieri in folosul lucrarilor la supralargirea Str. Gheorghe Ionescu Sisesti - Bd. Ion Ionescu de la Brad, suma aprobata fiind de 85 de milioane lei. Cel de-al doilea prevede exproprieri de 1,06 miliarde pentru lucrarilor de dublare a diametralei Nord-Sud pe tronsonul Buzesti -Berzei - Vasile Parvan - B. P. Hasdeu - Uranus - Calea Rahovei.

Consilierii PNL nu au fost prezenti la sedinta CGMB pentru ca, spun ei, nu vor sa faca imagine PDL-ului sau sa fie "la mijloc" intre PDL si PSD.
Publicat Marti, 24 Februarie 2009 - 18:06
Cuvinte cheie: pasajul basarab, expropieri, psd, pdl, cgmb | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours