Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Palatului Copiilor ramane la Ministerul Educatiei

Camera Deputatilor a respins, marti, Ordonanta de urgenta a Guvernului Tariceanu, care prevedea trecerea Palatului Copiilor din subordinea Ministerului la Primaria Capitalei, decizia fiind criticata de reprezentantii opozitiei.

Propunerea de respingere a Ordonantei a fost adoptata cu 202 voturi favorabile, 44 "impotriva" si cinci abtineri, conform Newsin. Ordonanta a fost dezbatuta pe articole luni, la discutii participand si ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu. Ea a cerut plenului Camerei respingerea Ordonantei de urgenta, invocand faptul ca la Palatul Copiilor se pregatesc loturile olimpice de elevi si ca este important ca acesta sa ramana la Ministerul Educatiei. "Palatul Copiilor este necesar pentru derularea invatamantului de tipul non-formal", a mai spus Andronescu.

Liderul grupului UDMR, Marton Arpad, si deputatul PNL, Ionut Stroie, au criticat propunerea ministrului, aratand ca ea contravine principiilor descentralizarii. "Am inteles ca Guvernul vrea sa vina cu un pachet al descentralizarii, in care se doreste chiar ca sa se dea toate scolile autoritatilor locale", a spus udemeristul. La randul sau, Stroie a  precizat ca Palatul Copiilor a beneficiat doar de o finantare infima din partea Ministerului Educatiei, iar Primaria Capitalei are pregatite sume pe 2009 pentru investitii si consolidarea Palatului.

In replica, liderul grupului PDL, Mircea Toader, a spus ca PDL sustine descentralizarea, dar nu facuta oricum, si ca cei care doresc trecerea Palatului Copiilor la Primaria Capitalei urmaresc de fapt terenul de 25 hectare aferent Palatului.
Publicat Marti, 24 Februarie 2009 - 14:08
Cuvinte cheie: ministerul economiei, palatl copiilor, primaria capitalei, ecaterina andronescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours