Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Oprescu dupa reteta Basescu: Nu ma lasa consilierii sa fac treaba la Primarie

Sorin Oprescu foloseste aceeasi retorica pe care o folosea si predecesorul sau Traian Basescu pentru a-si justifica lipsa de realizari dupa aproape un an in fruntea municipalitatii. Edilul sef se plange ca reprezentantii PDL din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) l-au atras intr-o capcana in legatura cu bugetul pe 2009, deoarece acestia, dupa ce s-ar fi inteles cu el asupra proiectului de buget, au venit cu numeroase amendamente care-l impiedica sa-si duca la bun sfarsit angajamentele.

"Este o comanda generala de a nu-l lasa pe Oprescu sa faca nimic", a spus edilul-sef, luni, la sedinta CGMB, potrivit Newsin.

Consilierii Capitalei au aprobat insa bugetul Primariei pe 2009, in forma in care acesta a fost prezentat de primarul general Sorin Oprescu si fara amendamentele propuse de reprezentantii PDL.

Pentru a-si impune amendamentale la proiectul de buget, consilierii PDL mai aveau nevoie de un singur vot, exact cel al consilierului care a lipsit de la sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Amendamentele propuse de consilierii PDL vizau cresterea aportului bugetar al primariei la lucrarile pentru viitorul stadion National, de la 40, la 170 milioane lei, in conditiile investitiile in acest obiectiv nu vor mai include cele 160 de milioane lei cu care ar fi trebuit sa contribuie guvernul. Marirea aportului propriu al Capitalei ar fi insemnat scaderi de la alte institutii aflate in subordinea primariei. Cea mai afectata institutie ar fi fost, ca rezultat al amendamentelor propuse de PDL, Administratia Strazilor, pentru care bugetul urma sa fie mai mic cu 70 de milioane de lei.

Prin aceleasi amendamente, nu se mai prevedea nici o suma pentru consolidarea cladirii primariei, desi in proiectul de buget a fost, initial, despre 12,7 milioane lei in acest scop. Tot o scadere, de cinci milioane de lei, s-ar inregistra si in privinta parcarilor supraterane.

Amendamentele aduse la proiectul de buget pe 2009 al Primariei Capitalei au fost discutate in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de luni.

Proiectul de buget pe 2009 al Primariei Capitalei prevede un deficit de 1,4 miliarde lei, cheltuielile fiind estimate la 5,3 miliarde lei, iar veniturile, la doar 3,9 miliarde lei, potrivit calculelor municipalitatii.

Veniturile totale, estimate la 3,9 miliarde lei, sunt mai mari decat cele de anul trecut, cand in vistieria Capitalei au intrat 3,25 miliarde lei. Anul trecut, bugetul a fost suplimentat cu 1,4 miliarde din imprumuturi, iar anul acesta, cu 1,29 miliarde lei, suma trecuta la capitolul cheltuieli.

Potrivit proiectului de buget, veniturile din impozitele colectate se ridica, anul acesta, la 3,035 miliarde lei, mai mari decat cele din 2008, care au fost de 2,95 miliarde lei.

In urma sedintei, Singurele mici modificari au fost operate la capitolul cultura, unde, fara modificarea sumei totale alocate, au fost redistribuite fonduri intre institutii.

Citeste si: Oprescu: Investitiile Primariei in 2009 vor viza lucrari deja incepute

Publicat Luni, 13 Aprilie 2009 - 18:12
Cuvinte cheie: oprescu, basescu, primarie, buget, cgmb | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours