Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Nica va avea un mandat foarte greu, crede Basescu

Presedintele Traian Basescu i-a spus vicepremierului, ministru de interne Dan Nica, la depunerea juramantului, ca are de indeplinit un mandat greu care vizieaza, in principal, consolidarea increderii cetatenilor in capacitatea statului de a mentine ordinea, dar si accelerarea descentralizarii.

Seful statului a profitat de prezenta la Palatul Cotroceni a membrilor Guvernului, cu ocazia ceremoniei de depunere a juramantului de vicepremierul, ministru de interne Dan Nica, pentru a da cateva sfaturi ministrului, dar si Guvernului, in ansamblu.

Presedintele a tinut sa il asigure pe Nica de tot sprijinul sau in indeplinirea mandatului si si-a exprimat convingerea ca lucrurile discutate inainte de desemnarea sa ca membru al Guvernului raman lucruri care vor fi respectate de ambele parti.

"Nu voi ezita sa va spun cateva lucruri care sper, pentru prima data cand sunt adresate Guvernului, nu vor fi considerate atacuri, ci pur si simplu expresia publica a unor puncte de vedere ale presedintelui Romaniei", a spus Basescu, aratand ca, potrivit ultimelor studii sociologice, este considerat principalul responsabil pentru formarea aliantei de guvernare, desi adevaratii responsabili sunt presedintii celor doua partide.

Presedintele a inceput prin a-si exprima speranta ca Dan Nica isi va prelua rapid atributiile de ministru de interne, vizand, in primul rand, partea care tine de ordine publica, de siguranta cetateanului. Basescu a subliniat si necesitatea accelerarii procesului de crestere a auntonomiei administratiei locale.

"Este nevoie ca in scoli, in spitale, in activitatea altor structuri descentralizate administratia locala, beneficiarii serviciilor sa aiba un cuvant consistent de spus, ca de altfel si in ceea ce priveste administrarea politiilor locale", a aratat seful statului.

Mandatului lui Nica va fi, potrivit presedintelui, unul greu, Ministerul de Interne avand responsabilitatea de a consolida increderii polulatiei in statul roman, dincolo de atmosfera creata public prin mijloacele mass-media.

Presedintele s-a adresat si membrilor Guvernului in ansamblu, cerandu-le sa analizeze rapoartele pe care Comisiile prezidentiale, create pentru a substitui cumva lipsa de transparenta si uneori refuzul de reforme ale fostului Guvern, le-a intocmit pe domenii cheie precum sanatatea, educatia sau partimoniul.

"V-as semnala urgenta de a fi analizat raportul pe sanatate pentru ca in el gasiti tot ceea ce in ultima perioada a aparut ca o realitate a sistemului de sanatate. De asemenea, va recomand sa tineti cont de raportul pe educatie. Este un raport care fixeaza un diagnostic si da solutii. Nu as vrea sa credeti ca este o imixtiune in treaba Executivului, ci este doar rugamintea sa priviti aceste rapoarte, inclusiv cel pe patrimoniu, ca o mana de ajutor data Guvernului, nu de presedinte, ci de specialisti care au muncit luni de zile pentru niste rapoarte valoroase", a spus seful statului.

Seful statului a semnalat Guvernului mai multe probleme cu care se confrunta, inclusiv aparitia, in structurile executive, ale unor secretari de stat controversati. Presedintele a spus ca exista doi secretari de stat care au devenit subiecte de dezbatere din cauza unor legaturi cu zona petroliera si a subliniat nevoia ca demnitarii din subordinea ministrilor sa nu fie desemnati pe influente dinafara politicului.

Dupa consumarea ceremoniei de depunere a juramantului, membrii Executivului si presedintii celor doua camere au mai ramas cu presedintele Traian Basescu, impartind glume. Acestia s-au retras apoi la discutii cu seful statului.

Publicat Joi, 12 Februarie 2009 - 09:57
Cuvinte cheie: Basescu, Nica, MAI | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours