Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Morar: DNA a finalizat aproape 500 de dosare in mandatul meu

Daniel Morar a declarat la CSM, ca in mandatul sau au fost finalizate 488 de cauze, 1.220 de inculpati fiind trimisi in judecata, numarul sesizarilor fiind anual de 6-700.

Peste 200 de persoane au fost condamnate in mandatul lui Morar, potrivit Newsin. In 2008, au fost 65 de arestati preventiv. In total, 14 inculpati au fost achitati definitiv, iar 6 dosare au fost definitiv restituite DNA, din care 3 ca rezultat al deciziilor Curtii Constitutionale.

Morar a afirmat ca, din cele 488 de dosare trimise instantei, doar 3 au fost restituite procurorilor din motive imputabile acestora.

Daca in 2006 prejudiciul total retinut in cauzele instrumetate de DNA a fost de 170.000.000 de lei, in 2008 prejudiciul a fost stabilit la 530.000.000 de lei, la care se adauga 237.000.000 de euro.

Membrul CSM, Liviu Dascalescu, s-a plans, insa, ca a primit situatia dosarelor de la DNA abia marti, desi el ceruse acest lucru anul trecut in toamna. Dascalescu a mai afirmat, miercuri, ca ministrul Catalin Predoiu ar fi trebuit sa faca propunere dupa studierea materialului privind activitatea DNA.

Membrii Sectiei pentru procurori a CSM au intrat in deliberari privind avizul pentru numirea lui Daniel Morar la sefia DNA, avizul CSM fiind unul consultativ, decizia finala de numire apartinand sefului statului.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, miercuri, la sedinta Sectiei pentru procurori a CSM, ca Daniel Morar a ferit DNA de presiuni si ca il propune pe acesta pentru un nou mandat datorita determinararii sale in lupta anticoruptie.

La randul sau, Morar a prezentat rezultatele DNA in ultimii trei ani si obiectivele din planul sau de management pentru urmatorul mandat.
Publicat Miercuri, 4 Februarie 2009 - 14:08
Cuvinte cheie: daniel morar, dna, csm, raport, mandat | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours