Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Mircea Staicu: Daca primarul nu s-ar ocupa de Mos Craciun, am avea centru istoric

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat, sambata, la Alba Iulia, ca intentioneaza sa anuleze prevederea declasificarii in regim de urgenta a monumentelor istorice, declasificare ce permite ulterior demolarea unor constructii.

Ministrul Paleologu s-a declarat indignat, revoltat si scandalizat de ce se intampla in Bucuresti. El le-a povestit jurnalistilor despre o casa pe care o considera o bijuterie arhitectonica si pe care proprietarul vrea sa o darame pentru ca acolo sa se construiasca altceva. „Sunt primul ministru al Culturii care ataca in contencios o decizie ilegala data de un subordonat, adica de Directia de Cultura Bucuresti. Si este aviz amatorilor pentru ca o sa fac si cu alti directori de directii din tara”, a spus Paleologu.

In acest context, ministrul a spus ca intentioneaza sa anuleze prevederea declasaficarii in regim de urgenta a monumentelor istorice, declasificare ce permite ulterior demolarea unor constructii. Declaratiile sale au fost facute in cadrul unei conferinte de presa pe care ministrul a sustinut-o dupa vizitarea principalelor obiective culturale din Alba Iulia.

Consilierul ministrului Culturii, Mircea Staicu, a declarat, tot sambata, la Alba Iulia ca banii cheltuiti de municipalitatea din Bucuresti pentru obtinerea celor trei recorduri Guiness Book puteau fi folosite pentru reabilitarea centrului istoric.

"Daca primarul nu s-ar ocupa de Mos Craciun am avea si centru istoric pus la punct. Patru milioane de euro, treceti acolo va rog, au costat in toamna cele trei recorduri Guiness. Adica carnati, patru mii de Mosi Craciuni si prajituri. Cred ca patru milioane de euro puteam sa-i folosim mai eficient pentru centrul istoric Bucuresti”, a declarat consilierul Mircea Staicu.

Publicat Sambata, 7 Februarie 2009 - 21:41
Cuvinte cheie: Paleologu, Staicu, minister, Cultura, Centru Istoric, Oprescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours