Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Melescanu confirma ca raportul CE pe Justitie ridica problema marii coruptii din Romania

Melescanu spune ca raportul preliminar al CE pe Justitie nu este "nici pozitiv, nici negativ".
Melescanu spune ca raportul preliminar al CE pe Justitie nu este "nici pozitiv, nici negativ".

Ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, a declarat ca a vazut proiectul raportului Comisiei Europene pe Justitie, confirmand faptul ca lupta impotriva marii coruptii este una dintre problemele importante specificate in document.

Melescanu a precizat ca atat din proiectul raportului Comisiei Europene, cat si din evaluarile facute de Ministerul Justitiei reiese faptul ca lupta impotriva coruptiei, si mai ales a marii coruptii, este o problema importanta si trebuie sa reprezinte o prioritate a Romaniei, relateaza Newsin.

"Nu cred ca se pune problema activarii clauzei daca vom tine seama de planul de actiune al Guvernului si daca vom reusi adoptarea noilor coduri care sa fie intr-adevar unele europene si daca se vor inregistra progrese in ceea ce priveste Autoritatea Nationala pentru Integritate", a mai spus Melescanu in privinta posibilei activari a clauzei de salvgardare odata cu raportul CE din vara.

Ministrul interimar a explicat totodata ca problema Romaniei este ca a pornit de la o justitie de tip sovietic, stalinist, si ca trebuie sa ajunga intr-un timp scurt la o justitie europeana, adaugand ca raportul Comisiei Europene nu este "nici pozitiv, nici negativ", ci unul factual ce va ajuta autoritatile de la Bucuresti sa ia masurile necesare pentru un a realiza progrese pana in luna iulie.

Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Mark Gray, a anuntat ca raportul preliminar pe Justitie al Comisiei Europene, ce analizeaza situatia din Romania si Bulgaria, va fi prezentat luni. "Am avut o buna cooperare cu ambele guverne si ceea ce veti vedea in raport este o evaluare a progreselor din ultimele sase luni si de asemenea a ceea ce trebuie facut pana la urmatorul raport care va fi programat pentru luna iulie", a spus Gray.

Foto: Newsin
Publicat Joi, 31 Ianuarie 2008 - 14:02
Cuvinte cheie: Melescanu, Comisia Europeana, Ministerul Justitiei, coruptie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours