Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Maior si PD critica infiintarea autoritatii unice de interceptari

Maior este de parere ca infiintarea ANI ar priva SRI de un element important in desfasurarea activitatilor sale.
Maior este de parere ca infiintarea ANI ar priva SRI de un element important in desfasurarea activitatilor sale.

Directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior, a criticat propunerea PNL de a infiinta o autoritate unica de interceptare, motivand ca astfel s-ar crea vulnerabilitati in desfasurarea misiunilor de contraterorism si contraspionaj.

"Propunerea de infiintare a acestei autoritati de interceptare a comunicatiilor ar priva serviciul de un element important in desfasurarea misiunii sale, iar pe de alta parte ar putea dauna unui mediu al drepturilor omului prin crearea unui nou sistem de informatii, care ar putea aduna aceasta informatie din interceptari si ar segmenta-o la nivel multiinstitutional", a afirmat Maior, citat de Newsin.

Maior a precizat, referitor la misiunile de contraterorism sau contraspionaj, ca "a nu avea aceasta disponibilitate la indemana presupune chiar vulnerabilitati serioase in desfasurarea acestor misiuni".

Si democratii se pronunta impotriva autoritatii unice de interceptare, spunand ca decizia infiintari ANI este una de natura politica. "Se disipeaza raspunderea in ceea ce priveste parcursul acestor interceptari", iar controlul parlamentar este dificil, a explicat senatorul PD Jean Vraciu.

Principalele servicii de informatii din Romania, SRI si SIE, critica infiintarea Autoritatii Nationale de Interceptare (ANI) care, spun reprezentantii lor, ridica probleme constitutionale si organizatorice.

In alta ordine de idei, George Maior a calificat drept "usor exagerate" declaratiile de saptamana trecuta ale colonelului SRI Eugen Iorga, legate de firmele care fac interceptari ilegale si le utilizeaza pentru a santaja personalitati din viata publica. Maior a refuzat sa comenteze posibilitatea ca si politicienii sa fie santajati, sustinand ca sunt "pure speculatii".

Discutiile pe marginea pachetului de legi ale sigurantei nationale vor continua saptamana viitoare, cand s-ar putea lua o decizie finala.
Publicat Miercuri, 5 Septembrie 2007 - 15:36
Cuvinte cheie: SRI, SIE, George Maior, PD, PNL, ANI | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours