Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Mai multe ministere trebuie sa propuna pana vineri masuri de sprijinire a romanilor din Italia

Executivul doreste sa aprobe o forma actualizata a Planului de masuri pentru sprijinirea romanilor din Italia si sa continue campania de promovare a imaginii Romaniei, in  urma atacurilor la adresa comunitatii romanesti din Peninsula, masurile fiind discutate in sedinta de miercuri a Guvernului.

Guvernul vrea sa ia totodata masuri pentru continuarea aplicarii Acordului privind transferul persoanelor condamnate, suspendat in octombrie 2008.

Planul de masuri privind sprijnirea romanilor aflati in Italia, pe care Executivul intentioneaza sa il actualizeze, a fost adoptat in 2007. Planul prevede, printre altele, cooperarea politieneasca si judiciara si aplicarea unor masuri sociale. Pana la data de 20 februarie, ministerele Internelor, Justitiei, Muncii, Culturii, Turismului si alte institutii centrale trebuie sa trimita ministerului Afacerilor Externe propuneri de completare a Planului. Guvernul intentioneaza totodata continuarea campaniei de promovare a imaginii Romaniei prin Agentia pentru Strategii Guvernamentale, potrivit Newsin.

In ultima vreme, romanii se afla din nou in centrul atentiei autoritatilor si presei italiene, dupa o serie de acte violente ai caror protagonisti au fost, iar resentimentele italienilor se reflecta si incidentele cu caracter xenofob ale caror victime sunt cetateni romani nevinovati. Patru romani au fost batuti duminica seara intr-un bar din apropiere de parcul din Roma unde, cu o zi inainte, doi concetateni ar fi violat adolescenta italiana. Doua dintre victime au fost internate, iar celelalte doua au primit ingrijiri la locul incidentului.
Sute de pliante cu continut xenofob si cu amenintari, in special la adresa romanilor, au fost impartite saptamana trecuta la Canicatti, un oras italian din Sicilia in apropiere caruia traieste o comunitate importanta de imigranti.

Publicat Joi, 19 Februarie 2009 - 10:34
Cuvinte cheie: romani, italia, xenofobie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours