Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Lazea: Un acord cu FMI si CE ar imbunatati perceptia externa a Romaniei

Eventualul acord cu FMI si Comisia Europeana ar imbunatati perceptia externa a Romaniei, dar acest lucru nu inseamna ca ne vom permite sa facem mai putin reforme structurale, a spus economistul-sef al BNR, Valentin Lazea.

"Indiferent daca bancile-mama ar gasi bani, tone de euro pe care sa le arunce in Romania, costul riscului de tara ar ramane tot acelasi. Indiferent cat de multi bani ar veni, problema perceptiei exista si trebuie rezolvata", a spus Lazea, citat de Newsin.

"Eventualul acord cu FMI si CE are cateva componente principale, de finantare-ajustare: sa creasca rezervele internationale, sa amelioreze perceptia mediului extern si sa intareasca dorinta autoritatilor romane pentru reforme structurale. Al doilea punct, privind perceptia asupra Romaniei a mediului extern este punctul critic", a afirmat Lazea.

El a subliniat ca dezechilibrul extern, precum si politica fiscala prea relaxata au jucat un rol important in deteriorarea perceptiei asupra Romaniei, care s-a materializat si in retrogradarea de catre agentiile de rating.

Lazea a precizat ca face declaratiile in nume propriu, fara ca aprecierile sale sa reprezinte punctul de vedere oficial al BNR.
Publicat Miercuri, 18 Martie 2009 - 11:04
Cuvinte cheie: lazea, criza financiara, imprumut, fmi | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours