Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Kovesi se plange de cadrul legislativ si de informarile primite de procurori

Procurorul general, Codruta Kovesi, a cerut Parlamentului sa dezbata de urgenta Codul penal si Codul de procedura penala, pentru ca eficienta Parchetelor sa creasca, si s-a declarat nemultumita de informatiile primite de procurori de la servicii specializate.

"Nu putem interveni cu fermitate in apararea valorilor sociale atat timp cat sistemul legislativ este excesiv de formalist, lasandu-le timp infractorilor sa contrafaca si sa ascunda probe, sa valorifice produsul infractiunii sau sa paraseasca nestinhgheriti teritoriul tarii, de aceea solicit Parlamentului Romaniei sa dezbata de urgenta Codul penal si de procedura penala, pentru a putea creste eficienta activitatii Parchetelor", a afirmat procurorul general la sedinta de bilant, potrivit Newsin.

Kovesi s-a aratat nemultumita si de examenele de promovare in functii de conducere la Parchete. "Actuala procedura dupa care se desfasoara examenele de promovare in functii de conducere nu evalueaza calitatile cu adevarat relevante pentru un conducator de Parchet. Voi transmite propuneri Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru modificarea regulamentelor de organizare a concursurilor si a legii privind organizarea judiciara", a spus procurorul General.

O alta problema la care s-a referit Kovesi a privit calitatea informatiilor primite de procurori de la serviciile specializate. "Fara informatii de calitate prelucrate de organele specializate in timp util nu putem avea rezultate concrete in faza judiciara si vom continua sa incarcam agenda procurorilor cu o munca sterila. Nu ne mai putem permite o asemenea risipa de resurse, iar structurile specializate din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor vor trebui sa-si reevalueze activitatea in functie de relevanta informatiilor in dosarele penale", a adaugat Kovesi.
Publicat Miercuri, 4 Martie 2009 - 14:14
Cuvinte cheie: Kovesi, cod penal, Parchet, CSM | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours