Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Intrarea Romaniei in UE, facilitata de "minciunile" Comisiei?

Doi europarlamentari din grupul socialistilor - Paolo Kazaka din Portugalia si Dan Jorgensen din Danemarca sustin ca CE a indus in eroare membrii Parlamentului European, facandu-i sa creada ca Bulgaria si Romania sunt pregatite sa adere la UE.

"Suntem de parere ca CE a neglijat criteriile de la Copenhaga pentru aderare si a indus in eroare opinia publica si Parlamentul European cu privire la gradul de pregatire al Bulgariei si Romaniei, lezand astfel reputatia UE si dezvoltarea stabila a acestor state", au spus cei doi europarlamentari socialisti, potrivit Newsin.

Cei doi parlamentari au prezentat un text aditional la raportul discutat in prezent de membrii PE, care ar trebui sa aprobe cheltuielile Comisiei Europene din 2007.

In timpul dezbaterilor privitoare la raportul despre cheltuielile CE in 2007, europarlamentarul german din PPE, Ingeborg Grassle, a declarat: "Comisia a mintit ca Bulgaria si Romania sunt pregatite sa adere si acum avem de invatat lectii serioase, pentru viitoarele extinderi".

Raportul, care va fi supus votului joi, mai cere ca CE sa prezinte Parlamentului European rapoarte trimestriale cu privire la modul in care Romania si Bulgaria gestioneaza fondurile structurale.

Potrivit agentiei Focus, Grassle, membra a comisiei pentru control bugetar din PE, a mai declarat ca "Bulgaria si Romania sunt sursa majoritatii problemelor, iar esecul Comisiei in a pregati calea pentru extindere este evident". In opinia sa, Bruxelles-ul a amanat de prea multe ori suspendarea a peste un miliard de euro pentru Bulgaria si a 140 milioane euro pentru Romania.

Foto:europa.eu

Publicat Joi, 23 Aprilie 2009 - 09:50
Cuvinte cheie: ce, pe, bulgaria, romania, aderare, ue | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours