Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Inspector CSM, revocat din functie pentru ca ar fi incercat sa-si mareasca pensia

Consiliul Superior al Magistraturii a dispus revocarea din functia de inspector in cadrul Inspectiei Judiciare de pe langa Plenul CSM a Mariei Rodica Bobeica, prim procuror adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita, pentru ca ar fi urmarit marirea pensiei.

Plenul CSM a dispus, in 13 noiembrie 2008, numirea in functia de inspector, in cadrul Inspectiei Judiciare, incepand cu data de 1 decembrie 2008, a unor judecatori si procurori, printre care si a doamnei Bobeica Rodica Maria, prim procuror adjunct la Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita. Astfel, Bobeica urma sa fie detasata la CSM timp de 3 ani.

O luna mai tarziu, in 30 decembrie 2008, Maria Rodica Bobeica solicita CSM eliberarea din functia de inspector, prin pensionare, incepand cu data de 1 ianuarie 2009, pentru ca in 7 ianuarie, sa isi retraga cererea de eliberare din functie. Ulterior, prim procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita solicita din nou, Consiliului Superior al Magistraturii, eliberarea din functia de inspector, prin pensionare, in data de 30 ianuarie, potrvit Newsin.

"Data fiind perioada foarte scurta de timp ce a trecut de la data numirii in functia de inspector si pana la data formularii cererii de pensionare, precum si faptul ca pensia de serviciu se calculeaza in raport de indemnizatia bruta lunara avuta in ultima luna de activitate inainte de data pensionarii, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii apreciaza ca Maria Rodica Bobeica, prim procuror adjunct in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita, s-a plasat intr-o situatie ce a determinat crearea unui drept in beneficiul sau, prin folosirea functiei de inspector, constand in dobandirea unui cuantum cu mult marit al pensiei de serviciu", se arata in motivarea deciziei din 5 februarie a plenului CSM.
Publicat Joi, 19 Februarie 2009 - 12:36
Cuvinte cheie: CSM, abuz, inspector, Rodica Bobeica, magistrat | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours