Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Inlocuitorul lui Mihaiu ca Guvernator al Deltei Dunarii, Grigore Baboianu, a fost acuzat de fraudarea unei licitatii

Grigore Baboianu va fi noul guvernator al Deltei Dunarii, potrivit unei decizii luate in sedinta de Guvern de miercuri. Alaturi de Paul Cononov, cel care s-a aflat la conducerea ARBDD inaintea lui Liviu Mihaiu, Baboianu a fost acuzat de fraudarea unei licitatii de trei milioane de euro privitoare la cadastrarea si intabularea terenurilor din Delta Dunarii. Fostul ministru al Mediului ci un europarlamentar i-au trimis premierului Boc o scrisoare deschisa prin care ii solicita mentinerea lui Mihaiu in postul de guvernator al Deltei.

"Prin HG, premierul a decis eliberarea din functia de guvernator al Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) a lui Liviu Mihaiu si inlocuirea sa cu Baboianu Grigore, director executiv adjunct al ARBDD", a explicat ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, care a adaugat ca este vorba de o "decizie de natura politica".

Grigore Baboianu a ocupat pana acum functia de director executiv al ARBDD si a lucrat in institutie aproape de la infiintare. Despre Baboianu, Jurnalul national scria, in iulie anul trecut ca, alaturi de predecesorul lui Liviu Mihaiu la sefia ARBDD, Paul Cononov, ar fi fraudat o licitatie pentru cadastrarea si intabularea terenurilor din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, potrivit deciziei Curtii de Apel Constanta

Licitatia, in valoare de trei milioane de euro, a fost organizata la inceputul anului 2008, si a fost castigata de firma Topo Service SA din Miercurea Ciuc, apartinand unui membru UDMR, Iozsef Botond Rakossy.

Jurnalul national scria ca motivarea hotararii instantei este incriminatoare la adresa sefilor Deltei, „aratand ca acestia au comis mai multe manarii”. „Componenta comisiei de licitatie a fost ilegala, iar firma declarata castigatoare (Topo Service SA) trebuia sa fie exclusa in faza inscrierii la licitatie, deoarece nu indeplinea multiple criterii”.

Jurnalul national preciza ca „desi este un caz care poate fi instrumentat foarte usor, DNA nu face nimic pentru investigarea guvernatorului Cononov, directorului Baboianu si ministrului Korodi. Ar mai fi de anchetat si Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor, institutie care, inaintea instantei constantene, a judecat cazul si nu a gasit nimic in neregula, desi ilegalitatile erau flagrante!”

Attila Korodi si Magor Csibi cer mentinerea lui Liviu Mihaiu

Fostul ministru al Mediului, Attila Korodi, secretar al Comisiei de Mediu, si europarlamentarul Magor Csibi, vicepresedinte al aceleiasi Comisii, i-au trimis miercuri o scrisoare deschisa premierului Emil Boc, cerand mentinerea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

"In masura in care actiunile acestuia de stopare a activitatilor ilegale (pescuit, vanatoare, defrisari, constructii) din aceasta rezervatie naturala unica in Europa sunt unanim recunoscute, suntem cu atat mai uimiti de masura luata de executiv. [...] Va solicitam respectuos sa reveniti asupra hotararii de guvern si sa-l reconfirmati pe domnul Liviu Mihaiu in functia de Guvernator al Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii", se arata in scrisoare.

Korodi si Csibi fac referire si la faptul ca "pentru a evita viitoare sanctionari din partea Comisiei Europene, de genul recent initiatei proceduri de infrigement pentru neaplicarea Directivei privind eficienta energetica, Romania are nevoie urgenta de o strategie coerenta in politica de mediu".

 

Liviu Mihaiu fusese numit guvernator al Rezervatiei Delta Dunarii in 18 septembrie 2008, inlocuindu-l pe Paul Cononov, care devenise consilier personal al fostului premier pentru probleme de protectie a mediului.

 

Delta Dunarii este cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa, fiind declarata patrimoniu natural si cultural UNESCO. Rezervatia este habitat pentru peste 5.400 de specii de animale si plante si prezinta o diversitate piscicola considerabila.

 

Publicat Miercuri, 11 Februarie 2009 - 15:16
Cuvinte cheie: Liviu Mihaiu, inlocuit, Babuianu Grigore, guvernator al Deltei | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours