Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Ilie Sarbu: Strategia de dezvoltare a agriculturii va fi discutata si cu seful statului

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a anuntat, in cadrul intalnirii de joi cu membrii Comisiei de agricultura a Camerei Deputatilor, ca strategia de dezvoltare a agriculturii a trecut prin Guvern, intr-o prima lectura, si ca urmeaza sa fie supusa dezbaterii Parlamentului si Presedintiei.

"Am trecut strategia, in prima lectura, prin Guvern, iar saptamana viitoare o supunem dezbaterii Parlamentului. Nu vrem sa ne asumam singuri un document atat de important. Vom avea o dezbatere si la Guvern, si la Parlament. Apoi vom avea o discutie si cu presedintele", a spus Ilie Sarbu.

Declaratia a venit ca raspuns la o intrebare a deputatului PSD Victor Surdu, care s-a interesat daca nu cumva exista riscul sa apara doua strategii in domeniu, una elaborata de Minister si una intocmita la Palatul Cotroceni. Ministrul Agriculturii a exclus aceasta varianta, precizand ca, similar Pactului pentru Educatie, va fi un document asumat de toate institutiile responsabile in domeniu.

Sarbu a precizat ca o preconditie a dezvoltarii agriculturii romanesti este procesul de descentralizare, despre care a spus ca va fi legiferat in bloc, printr-o ordonanta de urgenta. Pana atunci, Sarbu va avea o intalnire pe aceasta tema cu presedintii consiliilor judetene. Intalnirea, programata pentru luni, la ora 16.00, va aborda problemele generate de preconizata trecere a Directiilor Agricole din subordinea Ministerului in aceea a consiliilor judetene.
Publicat Joi, 2 Aprilie 2009 - 12:34
Cuvinte cheie: agricultura, Sarbu, Basescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours