Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Guvernul a platit 700.000 lei pentru publicarea actelor in Monitorul Oficial, anul trecut

Guvernul a cheltuit in 2008 aproape 700.000 de lei pentru publicarea in Monitorul Oficial a actelor normative emise de institutie si a deciziilor premierului, cea mai mare suma fiind cheltuita pentru publicarea Hotararilor - peste 586.000 de lei, potrivit calculelor Executivului.

Urmatoarea institutie in topul cheltuielilor cu publicarea actelor normative este Parlamentul - peste 163.000 de lei si Presedintia - peste 95.000 de lei pentru publicarea decretelor prezidentiale.

Prin Ordonanta Guvernului Tariceanu cu numarul 23/2008, Legea 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al Romaniei a fost modificata astfel incat, incepand cu data de 1 ianuarie 2009, „cheltuielile determinate de publicarea actelor in Monitorul Oficial, partile I-VII, se suporta de catre emitenti, pe baza tarifelor aprobate anual de Biroul permanent al Camerei Deputatilor”.

Totodata, incepand cu data de 1 ianuarie 2009 s-a prevazut abrogarea art.16 din Legea 202/1998, potrivit caruia „In cazul actelor a caror publicare este prevazuta de Constitutie, precum si in cazul actelor ce se publica in Partea a II-a, cheltuielile de publicare sunt suportate de Regia Autonoma "Monitorul Oficial" din bugetul propriu”.

Guvernul Boc a decis, in urma cu o saptamana, ca publicarea in Monitorul Oficial a deciziilor premierului si a actelor a caror publicare este prevazuta de Constitutie sa fie suportate din bugetul Regiei Autonome "Monitorul Oficial", nu de emitenti. Executivul a decis ca acelasi regim se va aplica si actelor ce se publica in Monitorul Oficial partea a II-a: stenogramele sedintelor Camerei Deputatilor si Senatului, sintezele lucrarilor comisiilor permanente ale Camerei Deputatilor, rapoartele si darile de seama prezentate Parlamentului de catre autoritatile publice, potrivit Constitutiei sau altor legi, dupa dezbaterea acestora de catre Parlament.

"Tinand cont de numarul mare de acte emise, in special de Guvern, si de cheltuielile considerabile care trebuie suportate de emitenti, se impune revenirea la regimul de publicare ce se aplica anterior datei de 1 ianuarie 2009, inainte de intrarea in vigoare a dispozitiilor Ordonantei Guvernului 23/2008 care au modificat acest regim de publicare. (...) Masurile prevazute de prezenta ordonanta au un impact financiar pozitiv asupra bugetului de stat", argumenteaza Guvernul decizia luata in urma cu o saptamana.

Publicat Miercuri, 28 Ianuarie 2009 - 18:47
Cuvinte cheie: Monitorul, Oficial, Guvern, Parlament | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours