Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Geoana: In Justitie exista un grad de discriminare pe baza de avere, potenta si influenta

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat joi ca Guvernul are "obligatia" de a proceda "la o reforma serioasa, accelerata si profunda in sistemul justitiei", sustinand ca, in ultimii ani, lupta impotriva coruptiei la nivel inalt a fost politizata si a tinut loc de adevarata reforma.

"Este inadmisibil ca un cetatean obisnuit sa petreaca zeci de ani in Justitie pentru a-si gasi dreptatea in Romania. Este de neacceptat ca procurori sau judecatori sa-si dea mana uneori pentru a face scapat cu basma curata infractori periculosi. Lupta impotriva coruptiei la nivel inalt care a capatat accente super-politizate a tinut, intr-un fel, loc de adevarata reforma si cred, in acest moment, este obligatia actualului Guvern si a institutiilor statului roman de a proceda la o referma serioasa, accelerata si profunda in sistemul Justitiei ca serviciu public esential", a spus Mircea Geoana, citat de Newsin.

In opinia liderului PSD, alaturi de Educatie si Sanatate, Justitia face parte din serviciile publice esentiale, la care romanul de rand "astazi, nu are acces si la care exista un grad de discriminare pe baza de avere, potenta, influenta si lobby in favoarea celor foarte bogati si puternici, in defavoarea celor obisnuiti".

"Cred ca, in acest moment, este obligatia de a pune la o parte tot ce inseamna vendeta politica, tentatie de politizare. Intr-un an electoral important, 2009, sa ne apucam serios de munca pentru reforma profunda si serioasa a justitiei", a adaugat Geoana, care a sustinut, de asemenea, ca "o tara care nu are o justitie transparenta, eficienta si accesibila este o tara care nu va fi niciodata performanta, din punct de vedere economic, si nu va fi niciodata solidara, din punct de vedere social".
Publicat Joi, 5 Martie 2009 - 13:47
Cuvinte cheie: geoana, justitie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours