Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu l-a chemat, joi, pe Gabudeanu la Cotroceni

Fostul presedinte al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM) a fost chemat joi la Palatul Cotroceni, de catre seful statului, Traian Basescu, pentru a da amanunte legate de contractul incheiat cu Sterling Resources si ANRM.

"Am fost si eu eu surpins cand m-a chemat ieri (n.r. joi, 5 februarie), la Cotroceni, presedintele Basescu. Mi-a cerut amanunte despre contractul incheiat cu Sterling Resources. Nu a fost vorba de altceva. Chiar mi-a spus ca dansul nu intelege de ce a fost creat tot acest scandal mediatic", a declarat vineri fostul presedinte al ANRM, intr-o conferinta de presa.

Invitatia a fost facuta dupa ce Bogdan Gabudeanu a fost demis din functia de presedinte al ANRM. Premierul Emil Boc l-a demis miercuri pe Bogdan Gabudeanu din functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale si a semnat decizia de numire in aceasta functie a lui Gelu Agafiel Maracineanu.

Acordul petrolier pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia a fost semnat la data de 6 august 1992, de ANRM si Sterling Resources, in baza Legii nr. 64/1992 privind acordarea unor facilitati pentru atragerea de capital strain in domeniul explorarii si exploatarii zacamintelor de petrol si gaze, si a fost aprobat prin HG nr. 570/1992. Acordul petrolier acopera o suprafata totala de aproximativ 4.119 km patrati si a fost adjudecat ca urmare a unei licitatii internationale si este un contract pe riscul si cheltuiala exclusiva a investitorului, precizeaza reprezentantii Sterling Resources.

Potrivit datelor furnizate de companie, Sterling Resources Ltd. este o companie canadiana cu sediul la Calgary, Provincia Alberta. Investitorul Sterling Resources Ltd. este listat la bursa din Toronto TSX Venture Exchange, actiunile sale tranzactionandu-se sub simbolul “SLG”. Sterling Resources Ltd. desfasoara operatiuni petroliere in Marea Britanie (atat in Marea Nordului cat si pe uscat), in Franta si in Romania (atat pe uscat – Perimetrul Sud Craiova, cat si in Marea Neagra – Perimetrele Pelican si Midia). Compania detine o cota de participare in perimetrele Pelican si Midia incepand cu aprilie 1997, cota care, in prezent, este de 100%.

ANRM este institutia guvernamentala responsabila cu acordarea licentelor de exploatare miniera. Agentia se afla sub coordonarea directa a Guvernului Romaniei.

Publicat Vineri, 6 Februarie 2009 - 19:05
Cuvinte cheie: Gabudeanu, ANRM, Sterling Resources, Basescu, Marea Neagra, perimetre, gaze | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours